Εσωτερική Ασφάλεια

Συνελήφθη ο Ιρανός που επιτέθηκε με μαχαίρι έξω από την ιρανική πρεσβεία – «Μου έλεγαν να σκοτώσω όσους μπορώ στο όνομα του Ισλάμ»!

Στον Πειραιά συνελήφθη τελικά ο Ιρανός που προκάλεσε το επεισόδιο έξω από την ιρανική πρεσβεία στο Ψυχικό, τραυματίζοντας σοβαρά με μαχαίρι έναν υπάλληλο της πρεσβείας, ενώ προσπάθησε να μαχαιρώσει άλλον έναν διπλωματικό υπάλληλο.

Όπως αναφέρει το newsit.gr πρόκειται για ψυχολογικά διαταραγμένο άτομο, το οποίο όταν συνελήφθη από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, άρχισε να τους λέει πως ακούει “θεόσταλτες” φωνές στο κεφάλι του, που καθοδηγούν τις πράξεις του!

Μάλιστα, όταν τον ρώτησαν γιατί μαχαίρωσε τον υπάλληλο της πρεσβείας της ίδιας του της χώρας, απάντησε στους έκπληκτους Αστυνομικούς: “…άκουγα φωνές που μου λέγανε: να σκοτώσεις όσους περισσότερους μπορείς μέσα στην πρεσβεία στο όνομα του Ισλάμ, αλλιώς θα πεθάνεις εσύ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους Αστυνομικούς πως ο επόμενος στόχος του ήταν η ισραηλινή πρεσβεία, καθώς οι φωνές του έλεγαν να μπει και στην πρεσβεία του Ισραήλ και να σκοτώσει όσους άπιστους καταφέρει.

Άλλοι δύο εμπρησμοί

Όπως διαπιστώθηκε και έπειτα από την εξέταση ψυχιάτρου, ο 47χρονος έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ κατά το παρελθόν διαπιστώθηκε πως είχε βάλει φωτιά σε δυο αυτοκίνητα της ιρανικής πρεσβείας το 2016 και το 2017 αντίστοιχα.

Το περιστατικό με τον τραυματισμό του υπαλλήλου σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη (28.03.2018), όταν ο 47χρονος μετανάστης εντοπίστηκε να περιφέρεται έξω από την ιρανική πρεσβεία. Οι δυο υπάλληλοι του ζήτησαν το λόγο, και εκείνος έβγαλε ένα μαχαίρι και τραυμάτισε τον έναν από αυτούς στο πρόσωπο και την κοιλιακή χώρα.

Τι αναφέρει το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας

«Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 47χρονος μεσημβρινές ώρες της 28-3-2018 προσέγγισε την Πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση, επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο υπαλλήλους της Πρεσβείας, τραυματίζοντάς τους.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση όλου του προανακριτικού υλικού, κατάφερε να ταυτοποιήσει και να εντοπίσει τον δράστη, την 1-4-2018 στο Κερατσίνι.

Ο 47χρονος εξεταζόμενος ομολόγησε τις πράξεις του, καθώς και δύο περιπτώσεις εμπρησμού στην είσοδο της Πρεσβείας, που είχε διαπράξει σε παρελθόντα χρόνο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ