Κόσμος

Συνέλαβαν στέλεχος της παγκόσμιας ομοσπονδίας υγρού στίβου -Για μαφιόζικη δολοφονία μεγιστάνα το 1998

Η εκτέλεση του Γιάνος Φένιο, μεγιστάνα των ΜΜΕ, που τον «γάζωσαν» μέσα στο αυτοκίνητό του με ημιαυτόματο όπλο το 1998, είχε σοκάρει την Ουγγαρία και παραμένει άλυτη υπόθεση. Τώρα, δύο δεκαετίες αργότερα, υπάρχουν εξελίξεις.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Τάμας Γκιάρφας, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής στην παγκόσμια ομοσπονδία υγρού στίβου, ως ύποπτο ότι έδωσε εντολή για τη δολοφονία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Ο Φένιο είχε δολοφονηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 1998, ενώ το αυτοκίνητό του ήταν σταματημένο σε φανάρι. Του ανήκαν εφημερίδες, περιοδικά και ένα τηλεοπτικό δίκτυο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε στον 69χρονο Τάμας Γκι. που μαζί με τον 50χρονο Τάμας Π. θεωρείται ότι υποκίνησαν τη δολοφονία. Σύμφωνα με τον ΜΤΙ, οι δύο συλληφθέντες είναι ο Γκιάρφας και ο Τάμας Πόρτικ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης για άλλο έγκλημα.

Η ουγγρική δικαιοσύνη καταδίκασε τον περασμένο Μάιο τον Σλοβάκο Γιόζεφ Ρόχακ σε ισόβια, για τη δολοφονία του Φένιο, αλλά ποτέ δεν έγινε γνωστό ποιος διέταξε την εκτέλεση του μεγιστάνα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...