Οικονομία

Συνάντηση Τσακαλώτου – Σoλτς αύριο στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να συναντηθεί αύριο το πρωί με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς.

Η συνάντηση που θα γίνει στις 10 το πρωί τοπική ώρα (11 ώρα Ελλάδος) έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς θα είναι η πρώτη μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο διάδοχος του Βόλφγκάνγκ Σόιμπλε έχει δείξει πως θα μείνει πιστός στο γερμανικό δόγμα «αλληλεγγύη έναντι μεταρρυθμίσεων». Άλλωστε ήδη έχει δηλώσει πως η χώρα του θα παραμείνει σε διάλογο με την Ελλάδα για να διασφαλίσει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα διατηρηθεί στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, καθώς από αυτό θα εξαρτηθεί και το εάν θα υπάρξει αισθητή ελάφρυνση χρέους.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε στην πρώτη αυτή συνάντηση με τον Όλαφ Σόλτς να έχει το επάνω χέρι. Δεδομένου ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μπει με το «αριστερό» στην τέταρτη αξιολόγηση και έχει υλοποιήσει μόλις τα 12 από τα 88 προαπαιτούμενα, η προσοχή στην Ουάσιγκτον θα εστιαστεί στις καθυστερήσεις των μέτρων «ορόσημων».

Πρέπει να σημειωθεί πως ο Σόλτς θα είναι αύριο ενημερωμένος για την ελληνική πρόοδο, καθώς στο σημερινό EuroWorking Group θα συζητηθεί αναλυτικά η πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων και οι εμπειρογνώμονες της ευρωζώνης θα λάβουν πλήρη ενημέρωση από τους θεσμούς για το που βρισκόμαστε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ