Εκκλησία της Ελλάδος

Συνάντηση Εκκλησίας με υπ. Παιδείας-Ζήτησε απόσυρση της προσφυγής στο ΣτΕ ο Γαβρόγλου- «Ραγιαδισμός» για τα Θρησκευτικά

Δεν βάζει μυαλό η διοικούσα Εκκλησία για το μάθημα των Θρησκευτικών. Παρά την απόφαση του ΣτΕ και τις κατά κρονο αντιδράσεις σε όλην την Ελλάδα αντιπροσωπεία της ΔΙΣ πήγε σήμερα να συναντήσει τον υπουργό Παιδείας με ύφος "σφάξε με αγά μου να αγιάσω"!!! Σε σημείο τέτοιο που ο κ. Γαβρόγλου ζήτησε να αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ η Εκκλησία.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αιτήματος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δέχθηκε σήμερα Επιτροπή εξ Αρχιερέων αποτελούμενη από τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ.Εφραίμ και τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ.Χρυσόστομο. Δηλαδή τον... "φίλο" του που τα έχουν βρει εδώ καιρό και τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας που έχει καταθέσει «περίεργες» θέσεις για τα Θρησκευτικά.

Η Επιτροπή εξ Αρχιερέων παρέδωσε στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επιστολές της Ιεράς Συνόδου για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το Μάθημα των Θρησκευτικών.

Και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείο "επανεβεβαιώθηκε η απόφαση της Πολιτείας και της Εκκλησίας, να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ της Επιτροπής του Ι.Ε.Π. και της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής σύμφωνα με όσα ήδη έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών για το αντικείμενο, το εύρος και τη στοχοθεσία του διαλόγου και έχουν τεθεί υπ’ όψιν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος".

Δηλαδή μηδέν εις το πηλίκον για την Εκκλησία!!!

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ζήτησε την απόσυρση της αίτησης ακύρωσης του Π.Δ. 18/2018 (Οργανισμός ΥΠ.Π.Ε.Θ.) που έχει καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος στο ΣτΕ. Η Επιτροπή εξ Αρχιερέων απάντησε ότι θα ενημερώσει την Διαρκή Ιερά Σύνοδο για το αίτημα του Υπουργού.

Στη συνάντηση υπήρξε αλληλοενημέρωση για τα θέματα που θέτει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας στις προειρημένες επιστολές με στόχο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...