Κόσμος

"Στοπ" ΗΠΑ σε ανταλλακτικά προς Τουρκία: Toυρκική εκδίκηση με δημιουργία σμήνους «αυτοκτονίας» εναντίον στόχων σε Β.Συρία και Ελλάδα

«Καταστροφικά σχέδια» έρχονται από την Άγκυρα με την δημιουργία σμηνών UAV-kamikaze, λόγω της διακοπής προμήθειας ανταλλακτικών συστημάτων για την κατασκευή UAV από την Τουρκία, και την ταυτόχρονη αποστέρηση μεταφοράς τεχνογνωσίας από τις ΗΠΑ.  

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν να πουλήσουν όπλα στον εταίρο τους στο ΝΑΤΟ, γράφει ρωσικό ΜΜΕ. Πρόκειται για διακοπή παραδόσεων υπο/συστημάτων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) προς την Τουρκία, κάτι που προκάλεσε την οργή του Ερντογάν.

Στην συνέχεια υπό το βάρος της εξέλιξης αυτής, ελήφθησαν σημαντικές και λίαν επικίνδυνες αποφάσεις σε πρόσφατο τουρκικό συμβούλιο ασφαλείας.

Από αυτή την άποψη, η Άγκυρα αποφάσισε να προχωρήσει στην παραγωγή των δικών της πρωτοτύπων μη επανδρωμένων οχημάτων, με δικά της υλικά και τεχνογνωσία και να δημιουργήσει σμήνη UAV- αυτοκτονίας.

Όπως αναφέρθηκε από  τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αυτά τα εναέρια συστήματα θα είναι «ελαφρώς διαφορετικά» από τα αμερικανικά παρόμοια συστήματα, κάτι όμως που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα , διότι τα αμερικανικά υπερέχουν  παρασάγγης από άποψη τεχνολογίας .

Είναι προφανές ότι η Τουρκία σήμερα δεν μπορεί απλά να κατασκευάσει ένα μη επανδρωμένο UAV μέσα σε λίγους μήνες, το οποίο θα ήταν  εντελώς ανάλογο με τα πρωτότυπα από τις ΗΠΑ.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να διαθέτει στην πράξη και την κατάλληλη τεχνολογία, ειδικούς και εξελίξεις.

Γι 'αυτό η Άγκυρα αποφάσισε να προσεγγίσει το όλο θέμα από μια διαφορετική οπτική γωνία και λίγο "δημιουργικά", τονίζουν οι ρωσικές πηγές .

Εάν η τεχνολογία δεν μπορεί να αντιγραφεί, μπορεί να απλουστευθεί και να προσαρμοστεί στις τουρκικές ιδιαιτερότητες.

Αναφέρεται ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή δημιουργεί και αναπτύσσει σύγχρονες τροποποιήσεις μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV σε πολεμικές μοίρες-kamikaze.

Στο πλαίσιο αυτό είχαμε πριν μερικές ημέρες και την «πτώση» ενός UAV Harpy , μόνο που δεν ήταν πτώση πιθανόν από ατύχημα, αλλά ηθελημένη δοκιμή drone-καμικάζι.

Η "καινοτομία" ενός τέτοιου UAV είναι ότι ένα drone, όταν εντοπίσει έναν στόχο, μετατρέπεται  σε ένα τρομερό αυτο-καθοδηγούμενο βλήμα που θα πέφτει με μεγάλη ταχύτητα σε έναν συμβατικό αντίπαλο. Αν δεν βρεθεί ο στόχος , τότε η το εναέριο όχημα επιστρέφει στην αεροπορική βάση του .

Οι εξελίξεις σχετικά με τα UAV στην Τουρκία, αποτελεί την  χειρότερη επιλογή για τις ΗΠΑ σε μια πιθανή λέμε …διένεξη στην βόρεια Συρία.

Οι  ανησυχητικές σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας, αναγκάζουν τους Τούρκους να ενεργήσουν πλέον πιο αυτόνομα, συμπεριλαμβανομένου του επαναπροσδιορισμού της δράσης του τουρκικού στρατού, καταλήγει το ρωσικό άρθρο.

Προφανώς οι ρωσικές πληροφορίες για σμήνη μη επανδρωμένων –καμικάζι τουρκικών μη επανδρωμένων οχημάτων, αφορά σχέδια «αυτοκτονίας » του Ερντογάν , ο οποίος διαβλέπει ότι ο κλοιός γύρω από την χώρα , από  ΝΑΤΟ και χώρες του περσικού κόλπου «κλείνει» επικίνδυνα.

Το ίδιο διαβλέπει και στο Αιγαίο από την παρουσία αμερικανικών υπερσύγχρονων  UAV σε ελληνικά πολεμικά αεροδρόμια.

Επίσης o σουλτάνος φοβάται, κάτι που επανέλαβε και ο τουρκικός τύπος , ότι δηλαδή η αμερικανική αρμάδα του αεροπλανοφόρου USS HARRY TRUMAN , μαζί με τα βρετανικά και γαλλικά πλοία δεν καταπλέει στην Α.Μεσόγειο μόνο λόγω Συρίας, αλλά πιθανόν να υποκρύβει σχεδιασμό της Ουάσιγκτον που αφορά ίσως  μια αναμέτρηση ΗΠΑ-Τουρκίας …στο σενάριο ενός νέου πολέμου αλα «Σαντάμ Χουσείν».

https://www.youtube.com/watch?v=AyKXUfOubH0

https://www.youtube.com/watch?v=HLY1vkppXBY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...