Ρωσία

Στην παρέλαση της 9ης Μαίου η παρουσίαση του ρωσικού πυραύλου KH-47M2 Kinzhal

Το αερο-εκτοξευόμενο βαλλιστικό πυραυλικό σύστημα KH-47M2 Kinzhal πρόκειται να παρουσιάσει η Ρωσία στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της «Ημέρας της Νίκης» στην Μόσχα στις 9 Μαΐου.

Ο πύραυλος παρουσιάστηκε πριν από μερικές εβδομάδες κατά την παρουσίαση από τον Πρόεδρο Πούτιν των νέων επαναστατικών οπλικών συστημάτων που σύμφωνα με την Μόσχα θα μπορούσαν να αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης και να συνεισφέρουν στην επίτευξη μιας ειλικρινούς και δίκαιης συμφωνίας συνεργασίας και αποφυγής ενός εξοπλιστικού ανταγωνισμού.

Ο νέος πύραυλος όπως έχει αποδειχτεί φέρεται από αεροσκάφη MiG-31 και σύμφωνα με πληροφορίες δύο MiG-31BM θα πετάξουν πάνω από την Κόκκινη Πλατεία φέροντας το καθένα ένα πύραυλο KH-47M2 Kinzhal. Σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο TASS ο Υποπτέραρχος Sergei Surovikin της Ρωσικής Αεροπορίας αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον νέο πύραυλο.

Σύμφωνα με τον Surovikin ο KH-47M2 Kinzhal έχει εμβέλεια 2.000 χλμ, και βασίζεται στον πύραυλο 9M723-1F ο οποίος αποτελεί έκδοση του πυραύλου 9M723-1 που χρησιμοποιείται από το βαλλιστικό πυραυλικό σύστημα 9K720 Iskander-M.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Άμυνας της Ρωσίας Yuri Borisov ο νέος πύραυλος μπορεί να πλήξει στατικούς και κινούμενους στόχους ακόμη και πλοία όπως αεροπλανοφόρα και καταδρομικά. Το βασικό στοιχείο του KH-47M2 Kinzhal είναι ότι αν και πύραυλος είναι αεροεκτοξευόμενος στην τελική φάση της πτήσης του ακολουθεί βαλλιστική τροχιά αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα του πλήττοντας τους στόχους υπό γωνία 90 μοιρών.

Ο πύραυλος KH-47M2 Kinzhal έχει μήκος 3 μέτρα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 4 Mach και μπορεί να μεταφερθεί από το μαχητικό Su-57.

defencepoint.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...