Βαλκάνια

Στην Αλβανία για πρώτη φορά ο Πατριάρχης Μόσχας στις 28 Απριλίου

O Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, θα επισκεφθεί την Αλβανία για πρώτη φορά στα τέλη Απριλίου και θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων & πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.

Οι δύο Ορθόδοξοι προκαθήμενοι που γνωρίζονται πάνω από 50 χρόνια, έχουν διατηρήσει αδελφικές σχέσεις με την πάροδο του χρόνου.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 28-30 Απριλίου και κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης, ο Πατριάρχης Κύριλλος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αλβανίας Ίλιρ Μέτα και άλλους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Πέρυσι ο Πατριάρχης Μόσχας επισκέφτηκε τη Ρουμανία, όπου συλλειτούργησε με τον Πατριάρχη Βουκουρεστίου Δανιήλ, τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Αναστάσιο και τον Μητροπολίτη Πρεσόβ Ραστισλάβο, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου του Νέου, προστάτη του Βουκουρεστίου.

Όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Μόσχας «ο κ. Κύριλλος θα επισκεφθεί την μαρτυρική Εκκλησία της Αλβανίας, η οποία έχει υποφέρει πολύ τον 20ό αιώνα».

Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας θα συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στα ελληνικά, στα αλβανικά και τα ρουμάνικα.

 

πηγή: orthodoxia.info

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές