Κοινωνία

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ 14 μέλη της ρωσόφωνης μαφίας

Σε δεκατέσσερις συλλήψεις μελών της ρωσόφωνης μαφίας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα ύστερα από πολύμηνη μυστική έρευνα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε χθες το απόγευμα σε διαμέρισμα επί της οδού Βουλγαροκτόνου στην Πυλαία και  εκτυλίχθηκε ταυτόχρονα με αντίστοιχες εφόδους των γαλλικών υπηρεσιών σε διάφορα σημεία στη χώρα τους.

Μάλιστα στο συντονισμό της κοινής έρευνας συμμετείχαν εδώ και αρκετούς μήνες , οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες Europol και Eurojust.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες των αρχών, έχουν εξιχνιασθεί δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις κατοικιών, ενώ στα διαμερίσματα – κρησφύγετα των συλληφθέντων βρέθηκαν κλοπιμαία και πειστήρια από τη δράση τους.

Για τρεις από τους 14 συλληφθέντες εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης των γαλλικών Αρχών.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και 57χρονος Γεωργιανός, ο οποίος φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο στη  ρωσόφωνη μαφία στην Ευρώπη.

Είχε μάλιστα συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2012 στον «Αστέρα Βουλιαγμένης», σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης των ισπανικών αρχών και είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές