Εθνικά θέματα

"Στήνουν σε απόσπασμα" τους 3 Ελληνες: Τι λένε για ριπές G3 και Εθνοφυλακή - Προσωπική τους ιδιοκτησία ο Μικρός Ανθρωποφάς...

Η θύελλα στην Ελλάδα του εθνομηδενισμού συνεχίζεται:  Eρώτηση με θέμα "Κίνδυνος προβοκάτσιας από παράνομη χρήση οπλισμού της Εθνοφυλακής" υπέβαλλε προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας  ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος μιλά για επικινδυνότητα από παράνομη χρήση των όπλων της Εθνοφυλακής, με αφορμή το περιστατικό της ύψωσης της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς, από τους τρεις νεαρούς!

Σπ. Δανέλλης: Κίνδυνος προβοκάτσιας από παράνομη χρήση οπλισμού της Εθνοφυλακής

Για επικινδυνότητα από παράνομη χρήση των όπλων της Εθνοφυλακής, με αφορμή το περιστατικό της ύψωσης της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς, από τους τρεις νεαρούς, κάνει λόγο σε ερώτησή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο κ. Δανέλλης επισημαίνει ότι παρατηρήθηκε μέσω των προφίλ ενός εκ των τριών στο facebook η χρήση όπλου και πυρομαχικών της Εθνοφυλακής από τον ίδιο, παρότι ο ίδιος δεν ανήκει στις δυνάμεις της Εθνοφυλακής.

Είναι σαφές, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο βουλευτής του Ποταμιού πως στην παρούσα χρονική συγκυρία οι αστόχαστες κινήσεις εντυπωσιασμού από αφελείς πολίτες ή ακροδεξιούς εθνικιστές δύνανται να προκαλέσουν την αλλαγή των επιχειρησιακών σχεδιασμών του στρατεύματος με απρόβλεπτες συνέπειες για τις εξωτερικές σχέσεις και την ασφάλεια της χώρας.

Αναλυτικά στο πλήρες κείμενο της ερώτησής του ο κ. Δανέλλης σημειώνει τα εξής:

«Η τρέχουσα χρονική συγκυρία χαρακτηρίζεται από την κλιμάκωση της έντασης και τον προκλήσεων από πλευράς Τουρκίας. Είναι εμφανής η προσπάθεια της Τουρκικής κυβέρνησης να σύρει την Ελλάδα σε αυτόν το χορό προκλήσεων, χρεώνοντάς τη για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο, που μπορεί να προκληθεί από ατύχημα ή προβοκάτσια. Η κυβέρνηση και το σύνολο σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων του τόπου συμφωνούν πως το εθνικό συμφέρον, απαιτεί ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα.

Το περιστατικό της ύψωσης της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς, από τους τρεις νεαρούς Φουρνιώτες, χωρίς αμφιβολία βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση, αφού λίγο έλειψε να οδηγήσει σε διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία. Παράλληλα συνοδεύτηκε, όπως ήταν φυσικό, από την ξαφνική δημοσιότητα των συμμετεχόντων, αλλά και από την ανάδειξη των όσων κοινοποιούν στα προσωπικά τους προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, τα δύο προφίλ στο facebook του ενός εκ των τριών είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά για τις ακροδεξιές - εθνικιστικές του απόψεις, μέσα από μια πληθώρα σχετικών αναρτήσεων.

Μετά δε από το περιστατικό, ο θερμόαιμος πατριώτης δεν δίστασε απολογούμενος, μάλιστα, για την αργοπορία να ευχηθεί το «Χριστός Ανέστη» με βίντεο στο οποίο φαίνεται να πυροβολεί στον αέρα με ένα G3. Δεν είναι τυχαίο, πως μετά τις χτεσινές επικριτικές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας τόσο το σχετικό βίντεο, όσο και η ανάρτηση – υβριστική απάντηση προς τον Υπουργό, εξαφανίστηκαν.

Παρά τη διαγραφή των σχετικών αναρτήσεων το γεγονός παραμένει, αφού αυτός αν και δεν ανήκει στην ελληνική Εθνοφυλακή, εμφανίστηκε στο εν λόγω βίντεο να πυροβολεί για προσωπική εκτόνωση ή ευχαρίστηση με ένα G3, όπλο που ανήκει στον οπλισμό των Ταγμάτων Εθνοφυλακής, όπως αυτός καθορίζεται από τους Πίνακες Οργανώσεως και Υλικού (ΠΟΥ).

Δεδομένου ότι σύμφωνα με τις Οδηγίες Ασφάλειας Οπλισμού των Εφέδρων – Εθνοφυλάκων που απαρέγκλιτα πρέπει να τηρούνται από όλους, ο οπλισμός μεταφέρεται ή χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες μόνο περιπτώσεις.

Δεδομένου ότι η ασφάλεια του όπλου, αλλά και των πυρομαχικών βρίσκονται στην αποκλειστική ευθύνη του Εθνοφύλακα.

Δεδομένου ότι ο παραπάνω δεν ανήκει στην Εθνοφυλακή και ως εκ τούτου παραμένει άγνωστο το πώς το συγκεκριμένο όπλο και τα πυρομαχικά βρέθηκαν στα χέρια του.

Δεδομένου ότι αστόχαστες κινήσεις εντυπωσιασμού από αφελείς ή ακροδεξιούς εθνικιστές προκαλούν, πιθανώς την αλλαγή επιχειρησιακών σχεδιασμών του στρατεύματος σε μια ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποιοι έλεγχοι προηγούνται της ένταξης στα Τάγματα Εθνοφυλακής (ΤΕ) και με τι συχνότητα επαναλαμβάνονται;

2. Είναι ενήμερη η διοίκηση αρμόδιου Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕ) πως όπλα και πυρομαχικά χρησιμοποιούνται για σκοπούς πέρα των προβλεπομένων;

Ο ερωτών βουλευτής

Σπύρος Δανέλλης - Ηρακλείου

Nωρίτερα, σκληρή επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς

Την έντονη αντίδρασή του προκάλεσαν τα όσα είπε ο κ. Καμμένος την Τετάρτη στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφερόμενος στο περιστατικό της ύψωσης της σημαίας σε βραχονησίδες στο σύμπλεγμα των Φούρνων σημείωσε μεταξύ άλλων:

"Ο όρκος που δίνουν οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες είναι να φυλάττουν τις σημαίες και αυτό πράττει ο ελληνικός στρατός και οι Έλληνες πολίτες. Όμως εκείνος που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου θα πρέπει να την υπερασπιστεί. Να το ξέρετε ότι θα σας καλέσουμε να την υπερασπιστείτε. Και θα σας δώσουμε και δυο G3 να την υπερασπιστείτε. Βεβαίως και σε κάθε ελληνική νησί μπορούμε να βάλουμε μια σημαία. Όμως η σημαία είναι σύμβολο και η προβολή σημαίας είναι ισχυρή πράξη επιβολής εθνικής κυριαρχίας. Όταν λοιπόν την τοποθετεί κάποιος κάπου, πρέπει να διασφαλίσει ότι ο ίδιος ή με ενημερωμένες τις Ένοπλες Δυνάμεις θα την υπερασπιστεί με το αίμα του μέχρι τέλους".

Ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέρει μεταξύ άλλων: "Πριν ξεκινήσεις να λες οτιδήποτε για εμένα, για τους ακρίτες και για ολόκληρη της εθνοφυλακή της χώρας θα βουτάς τη γλώσσα σου μέσα στο μυαλό σου και μετά θα μιλάς" και συνεχίζει:

"Θα έπρεπε επίσης να γνωρίζεις ότι εγώ και άλλοι τουλάχιστον 15 νέοι έχουμε δώσει το απολυτήριο στρατού εδώ και αρκετούς μήνες για να είμαστε επίσημα στην εθνοφυλακή και αποτέλεσμα κανένα διότι είσαι άχρηστος ως υπουργός Εθνικής Αμύνης".

Τι απαντά ο Π.Καμμένος

Ο κ. Καμμένος επανήλθε στη θέση του με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, το πρωί της Πέμπτης, στην οποία παρέθεσε μέρος του όρκου που δίνουν οι στρατιώτες.

"Από τον Όρκο του Έλληνα Στρατιώτη...«Να υπερασπίζω, με πίστιν και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου, τας Σημαίας. Να μην τας εγκαταλείπω, μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ'αυτών" έγραψε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

Θείος Χαράλαμπου Τσαγαλά: Ανιστόρητος ο Βέττας που είπε ότι μας ντροπιάζει η σημαία στη βραχονησίδα - Βίντεο

"Έχουμε οικογενειακά χωράφια στον Μεγάλο Ανθρωποφάγο, ο μικρός Ανθρωποφάγος είναι ο μισός της γιαγιάς μου. Ζούσαν σε αυτά τα νησιά, είχαμε ζώα" δήλωσε ο Νίκος Μαρούδας, θείος του Χαράλαμπου Τσαγαλά, ενός εκ των τριών παιδιών που ύψωσαν σημαίες στις βραχονησίδες, στην εκπομπή "Ξυπνάμε Μαζί" στο Epsilon.

"Έκαναν αυτή την κίνηση αποδίδοντας έναν ελάχιστο φόρο τιμής για τον ηρωικό σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο" ανέφερε.

"Ο κ. Καμμένος είναι γνώστης της περιοχής. Γνωρίζει ότι έχουμε υψηλό φρόνημα, πατριωτικό στους Φούρνους. Ο πατριώτης δεν είναι και εθνικιστής. Εμείς στους ακριτικούς Φούρνους, με τα εκατοντάδες προβλήματα και τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε, είμαστε πατριώτες, φυλάμε τα σύνορα της πατρίδας.

Ο κ. υπουργός έκανε τη δήλωση του, εμείς κρατάμε ψηλά τη σημαία μας. Δεν φοβόμαστε τίποτα. Τα παιδιά έκαναν αυτή την κίνηση, θα μπορούσα να την είχα κάνει και εγώ ή να την κάνω αύριο.

Ποιος θα μου αφαιρέσει εμένα το δικαίωμα ή στον καθένα μας να σηκώσω τη σημαία; Σε ιδιοκτησία δικιά μου;" είπε ο κ. Μαρούδας.

"Είναι ανιστόρητος ο άνθρωπος δεν γνωρίζει ιστορία ο κ. Βέττας. Είπε ότι τα τρία παιδιά έκαναν το ακατόρθωτο να γκριζάρουν τους Φούρνους. Οι Φούρνοι είναι γκριζαρισμένοι μετά τα Ίμία το 1996. Είναι πάνω πάνω στη λίστα των νησιών που ζητάνε οι γείτονες. Δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί ο γείτονας; Τα τρία παιδιά ήταν η αιτία; Αν είναι δυνατόν! Ξεφεύγουμε από τα όρια τι λέει ο καθένας" τόνισε ο κ. Μαρούδας.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=W-JM3Z1t-I8&feature=youtu.be&t=11m15s

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...