Ένοπλες Συρράξεις

Σειρήνες πολέμου: Χαμάς και Χεζμπολάχ ετοιμάζονται για νέο γύρο με το Ισραήλ - Ιρανικά αεροσκάφη προσγειώνονται συνεχώς στη Δαμασκό

Πύραυλοι της Χεζμπολάχ μετατρέπονται σε καθοδηγούμενα όπλα ακριβείας από  τους Ιρανούς ...κατά του Βόρειου Ισραήλ για την επικείμενη  σύγκρουση Ιράν -Ισραήλ σε έναν ανελέητο πόλεμο που προετοιμάζεται εδώ και καιρό από όλες τις πλευρές. 

Η Χεζμπολάχ ετοιμάζεται μαζί με την Χαμάς για ένα νέο γύρο πολέμου με το Ισραήλ με στόχο αυτή την φορά και τις ισραηλινές υπεράκτιες πλατφόρμες άντλησης φυσικού αερίου που βρίσκονται πλησιέστερα προς το Λίβανο.

 Ιρανικά μεταφορικά στρατιωτικά  αεροσκάφη προσγειώνονται συνεχώς στην Δαμασκό εδώ και μερικές εβδομάδες και σύμφωνα με  πηγές πληροφοριών της MOSSAD , αφορούν  το πρόγραμμα μετατροπής απλών πυραύλων της Χεζμπολάχ σε καθοδηγούμενους από το Ιρανούς τεχνικούς .

Τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης ανέφεραν  ότι και η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών παρακολουθεί με ανησυχία έναν ενεργό εναέριο ιρανικό-συριακό διάδρομο  που «στήθηκε» έχοντας έγκυρες πληροφορίες ότι το φορτίο του αφορά πυραύλους εναντίον του Ισραήλ.

Η εκθέσεις πληροφοριών των δύο υπηρεσιών ( MOSSAD-CIA) με τον κωδικό του κατεπείγοντος «αντανακλούν» στην αύξηση του συναγερμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ισραήλ σχετικά με την ανακάλυψη ότι,  το Ιράν είναι στα τελευταία στάδια ενός τεράστιου «σχεδίου» αναβάθμισης των πυραύλων εδάφους-εδάφους καθώς και πυραύλων εδάφους-επιφανείας της  Χεζμπολάχ,  και τη μετατροπή τους σε καθοδηγούμενα όπλα ακριβείας.

Η εντατικοποίηση του εναέριου διαδρόμου  Ιράν-Συρίας  ανιχνεύθηκε στον απόηχο της επιδρομής την  13η  Απριλίου από ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία σε συριακούς στόχους.

Εκεί εντοπίστηκαν  δύο συριακά  μεταφορικά αεροσκάφη  Il-76 νε «πηγαινοέρχονται»  μεταξύ του Ιράν και της Συρίας.

Οι πηγές πληροφοριών των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι αυτές οι πτήσεις αφορούσαν μετακίνηση εξοπλισμού  και τεχνικού  προσωπικού για το πρόγραμμα καθοδηγούμενων πυραύλων  του Ιράν με σκοπό την  αναβάθμιση τμήματος του οπλοστασίου της Χεζμπολάχ.

Το έργο αυτό, είναι υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής του επικεφαλής των δυνάμεων Al Qods στρατηγού  Qassem Soleimani, και ενεργοποιήθηκε με πιο « μεγάλη ταχύτητα» ενόψει των γεγονότων στην Συρία.

Τα πληρώματα των Ιρανών μηχανικών, οι οποίοι άρχισαν να φθάνουν στη Συρία και το Λίβανο τον Φεβρουάριο, πιστεύεται ότι έχουν περατώσει τον  επανεξοπλισμό αρκετών χιλιάδων μικρής εμβέλειας πυραύλων της Χεζμπολάχ, αλλά  και μεσαίου βεληνεκούς πυραύλων που αποτελούν μέγα κίνδυνο για το Βόρειο Ισραήλ .

Το έργο αυτό έχει την ευρεία και στενή παρακολούθηση των  μυστικών υπηρεσιών  ΗΠΑ και Ισραήλ , οι οποίες πιστεύουν ότι η πρόσφατη κλιμάκωση των εκτοξεύσεων  πυραύλων  από τους Χούθι της Υεμένης υποστηρίζεται από  το Ιράν,  ενάντια σε Σαουδαραβικούς στόχους και στην Ερυθρά Θάλασσα, και  συνδέεται  με τους  πυραύλους της  Χεζμπολάχ για τη δοκιμή της αποτελεσματικότητας των πρόσφατα αναβαθμισμένων πυραύλων της λιβανέζικης οργάνωσης .

Η «σύγκρουση » στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με τις απειλές Ερντογάν στην Κύπρο , την κατάσταση στην Συρία και την επικείμενη δράση της  Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ θα προκαλέσει «αλυσιδωτές» αντιδράσεις σε ολόκληρη την ΝΑ Ευρώπη με απροσδιόριστες συνέπειες για όλες τις χώρες της περιοχής .

 

https://youtu.be/T1HvIV8Fijc

https://youtu.be/sz41Jad1Z94?t=2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ