Κόσμος

Σαουδική Αραβία και Ισπανία οριστικοποίησαν την συμφωνία για τις κορβέτες «Avante 2200»

Σαουδική Αραβία και Ισπανία οριστικοποίησαν την συμφωνία πλαίσιο η οποία θα δώσει εντολή στην ισπανική ναυπηγική εταιρεία “Navantia” να παραδώσει πέντε κορβέτες “Avante 2200” στις βασιλικές σαουδαραβικές ναυτικές δυνάμεις (“RSNF”).

Η συμφωνία, που υπογράφηκε κατά τη επίσημη επίσκεψη του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στην Ισπανία, είναι συνολικής αξίας περίπου €2 δισεκατομμυρίων (περίπου $2,46 δισ.), σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Οι συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας που υπογράφηκαν ανάμεσα στις δύο πλευρές περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων ρυθμίσεις για τον ισπανικό στρατό ώστε να εκπαιδεύσει στρατιωτικό προσωπικό της Σαουδικής Αραβίας επιπρόσθετα με την κατάρτιση σχεδίου για τη δημιουργία ενός κέντρου ναυτικών κατασκευών στην Σαουδική Αραβία.

Σε ανακοίνωση την Παρασκευή, 13 Απριλίου, η “Navantia” ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μια κοινοπραξία με την κρατική σαουδαραβική εταιρεία “SAMI” (“Saudi Arabian Military Industries”) για την προμήθεια και την ενσωμάτωση συστημάτων μάχης στα σαουδαραβικά ναυτικά προτζεκ.

Η πρώτη εμπλοκή της κοινοπραξίας θα πραγματοποιηθεί στις πέντε κορβέτες “Avante 2200” αλλά η νέα συνεργασία θα συμμετέχει επίσης και σε μελλοντικά ναυτικά προγράμματα, όπως σημειώθηκε.

Σχολιάζοντας σχετικά με την σύμβαση, ο πρόεδρος της “Navantia” δήλωσε ότι αυτή η σύμβαση ήταν υπό διαπραγμάτευση από το 2015. Πρόσθεσε οτι η κατασκευή θα διαρκέσει πέντε χρόνια και θα περιλαμβάνει έξι χιλιάδες (6000) άμεσους και εμμέσους εργαζόμενους στο έργο.

Η σαουδαραβική προμήθεια ισπανικών κορβετών προετοιμαζόταν για πολύ καιρό. Ειδήσεις σχετικά με την προμήθεια προέκυψαν το 2016 όταν μεταδόθηκε οτι η “Navantia” επιλέχθηκε για να κατασκευάσει πέντε κορβέτες που θα βασίζονται στα παράκτια περιπολικά σκάφη που η ναυπηγική εταιρεία παρέδωσε στην Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ναυπηγικής εταιρείας, τα πλοία “Avente 2200” έχουν μήκος 98,9 μέτρων, εκτόπισμα 2500 τόνων και έχουν χώρο για πλήρωμα 92 ατόμων. Επιπλέον, τα πλοία μπορούν να φιλοξενήσουν ένα ελικόπτερο κλάσης δέκα τόνων και μπορούν να μεταφέρουν δύο φουσκωτά σκάφη με ενισχυμένη γάστρα (“RHIB”) 5,5 μέτρων.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές