Κόσμος

Ρωσία-Τουρκία: Πριν τους προέδρους “τα είπαν” οι Αρχηγοί των ΕΔ… - H εικόνα του Ρώσου Α/ΓΕΕΘΑ όμως λέει πολλά

Μπορεί η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Τουρκία να χαρακτηρίζεται ως ιστορική για την στενότερη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας και της αμυντικής βιομηχανίας με την προσπάθεια της Μόσχας να παραδώσει στην Άγκυρα τα δύο συστήματα των S-400 Triumf το συντομότερο δυνατό είναι όμως η επίσκεψη του Ρώσου Α/ΓΕΕΘΑ στην Άγκυρα και η συνάντηση του με τον ομόλογο του που θα πρέπει να εξεταστεί με προσοχή.

Πιο αναλυτικά μία ημέρα πριν από την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν στην Άγκυρα προηγήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου η επίσκεψη του Ρώσου Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Βαλέρι Γερασίμοφ στην Άγκυρα όπου συναντήθηκε κεκλεισμένων των θυρών με τον Τούρκο ομόλογο του Στρατηγό Χουλούσι Ακάρ.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass η συνάντηση των δύο στρατιωτικών ηγετών καλύφθηκε από άκρα μυστικότητα. Όμως η συγκεκριμένη συνάντηση καθώς και αυτή που ακολούθησε την Τετάρτη 3 Απριλίου δεν θα είναι οι μόνες υψηλού επιπέδου που λαμβάνουν χώρα στην Άγκυρα.

Την Πέμπτη 4 Απριλίου στην τουρκική πρωτεύουσα θα βρεθεί ο ηγέτης του Ιράν ο οποίος θα συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν στην Άγκυρα με βασικό αντικείμενο τις εξελίξεις στην Συρία και το μέλλον της Αραβικής χώρας αλλά και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής.

Πάντως ο Ρώσος Α/ΓΕΕΘΑ δεν φαίνεται και τόσο χαρούμενος. Σίγουρα ομιλούμε για μια φιλία που δεν θα κρατήσει ίσως για πολύ. Οψόμεθα....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ