ΗΠΑ

Ρωσία: «Δίκτυο κατασκευής βιολογικών όπλων έχει δημιουργηθεί από τις ΗΠΑ»

Αντίστροφα φαίνεται ότι μετράει το ρολόι για ένα ενδεχόμενο στρατιωτικό χτύπημα στην Συρία με τις σχέσεις ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ να επιδεινώνονται συνεχώς με την θερμοκρασία ν' ανεβαίνει κατακόρυφα στην περιοχή της Μεσογείου.

Με ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, η εκπρόσσωπος Μαρία Ζαχάροβα, κατηγορεί τις ΗΠΑ για τη δημιουργία ενός δικτύου μικροβιολογικών εργαστηρίων στο Νότιο Καύκασο και στην Κεντρική Ασία, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την πρόθεση της Ουάσιγκτον να κατασκευάσει βιολογικά όπλα, πολύ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

Σε άλλο μήνυμά της, η Μαρία Ζαχάροβα καταγγέλλει τις ΗΠΑ για την ακύρωση των συνομιλιών που ήταν προγραμματισμένες για τις 11 και 12 Απριλίου, αναφορικά με πολιτιστικά και ανθρωπιστικά θέματα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας καλεί τη διεθνή γνώμη να στρέψει την προσοχή της στην παραμέληση της συμφωνίας που υπήρχε μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα της «ανευθυνότητας» που διακρίνει την αμερικανική ηγεσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ