Πολιτική

“ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ”: Ένα ταξίδι στο χρόνο και στην ιστορία [Εικόνες & Βίντεο]

Η συγκίνηση θα περισσέψει και φέτος στις 12 και 13 Μαΐου 2018 στο θρυλικό οχυρό Ρούπελ στις Σέρρες και στο κορυφαίο φεστιβάλ ιστορικής αναβίωσης Β' Π.Π στην Ελλάδα, “ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ” (www.roupel1941.gr), που διοργανώνουν ο δήμος Σιντικής και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στόχος της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, η προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας λαών και κρατών -ώστε να μη ξαναζήσει η ανθρωπότητα τη φρίκη του πολέμου- καθώς και η ανάδειξη του ιστορικού τουρισμού στο βόρειο τμήμα των Σερρών.

Με τη χρήση εντυπωσιακών εφέ πυρών, εκρήξεων και αεροπορικών προσομοιώσεων, την Κυριακή 3/5/2018 στις 11:00 π.μ., οι επισκέπτες θα ζήσουν λεπτό προς λεπτό τη λυσσαλέα προσπάθεια των Γερμανών εισβολέων να καταλάβουν το απόρθητο Ρούπελ και την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων υπερασπιστών του. Θ΄ ακούσουν το περήφανο “ΟΧΙ” του διοικητή Δουράτσου και θα συγκινηθούν με τους ήρωες που αποχώρησαν με το κεφάλι ψηλά αήττητοι.

Φέτος η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον ήρωα λοχαγό πυροβολικού Αλέξανδρο Κυριακίδη, που σκοτώθηκε στη διάρκεια της γερμανικής επίθεσης στο Ρούπελ.

Στη διάρκεια του διημέρου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ζωντανά διοράματα, ελληνικού και γερμανικού στρατοπέδου εκστρατείας Β΄ Π.Π., και σε εκθέσεις που θα λειτουργούν στον κεντρικό χώρο και στην υπόγεια στοά του οχυρού Ρούπελ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ