Τεχνολογία

Πώς να βρεις το κινητό σου όταν το έχεις στο αθόρυβο;

Οπως ακριβώς συμβαίνει με τα κλειδιά και με οτιδήποτε άλλο χρειάζεσαι άμεσα για να φύγεις από το σπίτι, τυχαίο παράδειγμα το κινητό σου, θα τα χάσεις την πιο ακατάλληλη στιγμή - αυτό είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο. Για τα κλειδιά ή τα γυαλιά ηλίου, δεν έχω πολλές συμβουλές να σου δώσω πέρα από το να προσέχεις που τα βάζεις. Όσον αφορά στο κινητό όμως, η τεχνολογία είναι εδώ για να μας λύσει γι' άλλη μια φορά τα χέρια. Αν έχεις και iphone είσαι ένα τσακ πιο τυχερή από τις υπόλοιπες κοινές θνητές.

Εσύ, λοιπόν, που έχεις χάσει το iphone σου κάπου μέσα στο σπίτι, μπορείς να το βρεις στο λεπτό ακόμη κι αν το είχες στο αθόρυβο. Μπορείς να καταφύγεις στη σωτήρια λύση ''Find my iphone'', κάνοντας κλικ στο iCloud.com από το λάπτοπ ή τον υπολογιστή σου. Η ιστοσελίδα θα σου δείξει την τοποθεσία όπου βρίσκεται το κινητό σου, σε περίπτωση που δεν μπορείς με τίποτα να θυμηθείς πού το άφησες. Μπορείς επίσης να επιλέξεις την ένδειξη Play Sound και το κινητό σου θα αρχίσει να χτυπάει μ' ένα χαρακτηριστικό ήχο, άσχετα αν το είχες στο αθόρυβο ή σε δόνηση.

Eσύ που δεν έχεις iphone και μαζί σου και γω, έχουμε άλλο τρόπο για να βρούμε το κινητό μας όταν είναι στο αθόρυβο και χαμένο κάπου μέσα στο σπίτι. Πρώτα απ' όλα κάλεσε το κινητό σου, έπειτα πάρε ένα ηχείο με μεγάλο καλώδιο και περπάτα μέσα στο σπίτι σου. Όταν θα πλησιάζεις το κινητό σου, τότε ο ήχος που θα βγαίνει από το ηχείο θα είναι παραμορφωμένος από τα κύματα που δημιουργεί το κινητό σου. Όσο πιο περίεργος ο ήχος, τόσο πιο κοντά είσαι στο κινητό σου.

y-olo.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ