Εθνικά θέματα

Πως χαρακτήρισε τα Στελέχη των Ε.Δ ο Πρέσβης των ΗΠΑ

Ως «ικανούς συνεργάτες που μπορούν να αντιμετωπίσουν διάφορες προκλήσεις στην περίπλοκη γειτονιά της Ελλάδας» αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Αμερικανικών Ενόπλων δυνάμεων τους Έλληνες Αξιωματικούς τ σύμφωνα με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρεϊ Πάιατ.

Κατά την ομιλία του, στο 6ο συνέδριο αεροπορικής ισχύος στη Σχολή Ικάρων, ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε εκτενέστατα στο γεωπολιτικό περιβάλλον, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι τα χτυπήματα στη Συρία δεν ήταν παρά μόνο μια περιορισμένη απάντηση στην παράνομη και απαράδεκτη χρήση χημικών από το καθεστώς Ασαντ.

Εμμέσως πλην σαφώς, ο κ. Πάιατ εξέφρασε την αμερικανική υποστήριξη στην Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα.

«Η διπλωματική και στρατιωτική στάση των ΗΠΑ έναντι της Ελλάδας είναι απλή: Οσο πιο δυνατή είναι η Ελλάδα και πιο υγιής η οικονομία της, τόσο περισσότερο μπορεί η Ελλάδα να δράσει ως σταθεροποιητική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πάιατ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν το δίκτυο τριμερών σχημάτων συνεργασίας με την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο και ενθαρρύνουν τις προσπάθειες για διεύρυνσή του στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα.

Επίσης, ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις κοινές, πολυμερείς ασκήσεις, αλλά και στις διευκολύνσεις που παρέχει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ