Ρωσία

Πυρηνοκίνητα υποβρύχια για την Αρκτική - Ειδική δύναμη από τη Ρωσία

Μια ειδική μονάδα υποβρυχίων και υποβρύχιων σταθμών που λειτουργούν με πυρηνική ενέργεια δημιούργησε το Βόρειος Στόλος της Ρωσίας. Πρόκειται για σταθμούς που μπορούν να τοποθετηθούν σε μεγάλο βάθος μέχρι και 6.000 μέτρα βάθος οι οποίοι λειτουργούν με πυρηνική ενέργεια.

Η νέα μονάδα θα διαθέτει και υποβρύχια σκάφη με μεγάλο αριθμό ρομποτικών συστημάτων. Η συγκεκριμένη μονάδα ελέγχεται απευθείας από τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας. Η μονάδα ονομάζεται 29η Μεραρχία υποβρυχίων και ιδρύθηκε το 1979. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η αναδιοργανωμένη μονάδα διαθέτει ήδη τρεις υποθαλάσσιους σταθμούς τους Kashalot (Project 1910), Paltus και Kalitka. 

Στην μονάδα αυτή ανήκει επίσης και το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο BS-64 Podmoskovye κλάσης Delfin IV (Project 667BDRM), (NATO: Delta IV) από το οποίο έχουν αφαιρεθεί οι βαλλιστικοί διηπειρωτικοί πυρηνικοί πύραυλοι και χρησιμοποιείται ως μητρικό σκάφος για τα τρία μίνι υποβρύχια κλάσης Paltus (Project 1851.1) “AS-21”, “AS-35” και  “AS-23” (Project 1851).

Στην 29η Μεραρχία υποβρυχίων θα ενταχθεί σύντομα το 2019, ακόμη ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο το K-139 Belgorod κλάσης Granit (Project 949A), (NATO: Oscar) το οποίο βρίσκεται υπό ναυπήγηση. Η νέα μονάδα θα μπορεί να δοκιμάζει τα νέα πυρηνικά όπλα του Ρωσικού Ναυτικού και θα αποτελέσει το όργανο για την υλοποίηση της πολιτικής της Μόσχας στον Αρκτικό Ωκεανό.

 

πηγή: defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...