Πολεμική αεροπορία

Πτέραρχος ε.α.: Πρέπει να δούμε αν υπήρξε πρόβλημα με τον πιλότο, όχι με το αεροσκάφος

“Η πτώση ενός αεροσκάφους, και δη μαχητικού, το οποίο χειρίζεται ένας έμπειρος πιλότος, χωρίς να αναφέρει κάτι -εξ όσων ξέρω δεν μίλησε καθόλου- δεν είναι συνηθισμένο γεγονός. Ηταν σε μία αποστολή συνηθισμένη για την Πολεμική Αεροπορία. Επέστρεφε από την αποστολή και ξαφνικά χάθηκε.

Στο συμπέρασμα που έχει μαζευτεί από την εμπειρία τέτοιων ατυχημάτων, όταν χάνουμε ένα αεροπλάνο με τον πιλότο του χωρίς να μιλήσει ο πιλότος, το πρώτο που πρέπει να διερευνήσουμε, είναι το πρόβλημα στον πιλότο και όχι στο αεροπλάνο. Συνήθως, όταν έχει βλάβη το αεροπλάνο, ο πιλότος μιλάει και προσπαθεί να διαχειριστεί τη βλάβη. Στην προκειμένη περίπτωση ξέρω ότι δεν μίλησε και χάθηκε μαζί του".

Τα παραπάνω δήλωσε ο Βαγγέλης Γεωργούσης, πτέραρχος εν αποστρατεία, μιλώντας σήμερα στην έκτακτη εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 104,6 με τον Μάκη Πολλάτο και τον Βασίλη Αδαμόπουλο .

"Οι καιρικές συνθήκες που σήμερα επικρατούσαν στο Αιγαίο, δεν ήταν και οι καλύτερες από πλευράς ορατότητας, αλλά δεν ήταν κάτι ακραίο, που να δημιουργούσε πρόβλημα σε έναν έμπειρο ιπτάμενο. Δεν νομίζω ότι οι καιρικές συνθήκες είναι βασική αιτία πρόκλησης αυτού του ατυχήματος" κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...