Βαλκάνια

Πρόεδρος Σερβίας: «Η λύση για το Κόσοβο δεν θα είναι ανώδυνη για τους Σέρβους»

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη πρόταση για λύση στο Κοσσυφοπέδιο και ότι δεν είναι σίγουρος ότι θα βρεθεί αυτή μέχρι τα τέλη Απριλίου. Υποσχέθηκε να εργασθεί σοβαρά, υπεύθυνα και γενναία, αλλά κατέληξε, πως είναι βέβαιος ότι δεν θα είναι μια λύση εύκολη για τους Σέρβους.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς στη συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό του γερμανικού ομοσπονδιακού κρατιδίου Βάδης – Βυτεμβέργης, Βίντφιρομ Κρέτσμαν, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την πλατφόρμα του για το Κοσσυφοπέδιο.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει τις επιθυμίες κάποιων (για ανταλλαγή εδαφών) και τόνισε ότι είναι σημαντικό να μιλάει με τους φίλους από τη Γερμανία για τις επενδύσεις και τη διαβίωση του λαού.

«Δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω σχετικά με τις επιθυμίες ορισμένων για κάποιες περιοχές. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι με τους φίλους μας από τη Γερμανία μιλάμε για επενδύσεις και για το πώς ο λαός μας θα ζήσει, αντί για κάτι που για κάποιους ήταν σημαντικό πριν από επτά αιώνες», δήλωσε ο Βούτσιτς.

«Για το μόνο που είμαι βέβαιος, είναι ότι η όποια λύση δεν θα είναι ανώδυνη για εμάς τους Σέρβους», κατέληξε ο πρόεδρος της Σερβίας.

(Στοιχεία από τη Σερβική Ραδιοτηλεόραση- Rts)

echedoros-a.gr/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...