Ελληνοτουρκικά

Πολιτική αβεβαιότητα στην Τουρκία: Μεγαλώνουν οι πιθανότητες απρόβλεπτης κρίσης - Κίνδυνος αποσταθεροποίησης από δυνάμεις της ΜΙΤ που δρουν στην Ελλάδα

 Εντονη είναι η πολιτική αβεβαιότητα στην Τουρκία. Αυτό δεν είναι και τόσο θετικό όπως μπορούμε να αντιληφθούμε για την Ελλάδα, καθώς όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η επιθετικότητα της Τουρκίας θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. 

Το πόσο θολή είναι η εσωτερική κατάσταση με τις καθημερινές διώξεις και φυλακίσεις χιλιάδων ατόμων, το δείχνει μια μεγάλη δημοσκόπηση που έγινε αυτές τις μέρες από την εφημερίδα Yeni Çağ, που κατέγραψε την πτώση της δύναμης του Ερντογάν παρά τις καθημερινές εθνικιστικές του κορώνες σε πλήθη οπαδών του.

Έτσι στην ερώτηση αν γίνονταν αύριο εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, μόνο το 39,6% δήλωσε το ΑΚΡ του Ερντογάν. Το 22,2% το Λαϊκό κόμμα CHP της αντιπολίτευσης, το 16,9% το νέο κόμμα İYİ της Μεράλ Ακσενέρ, που όπως φαίνεται θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις ,το 12,2% το φιλοκουρδικό HDP και μόνο το 5,8% τους εθνικιστές MHP που συνασπίστηκαν με τον Ερντογάν.

Ενδιαφέρων έχει η ερώτηση ποιον θα ψηφίζατε για πρόεδρο, όπου ο Ερντογάν παίρνει μόνο το 30%, το πιο χαμηλό ποσοστό μέχρι σήμερα, η Μεράλ Ακσενέρ που θεωρείται ο κυριότερος αντίπαλος του, το 19,1% ,ο υποψήφιος του CHP το 17,1% και ο υποψήφιος του φιλοκουρδικού HDP το 12,4%.

Δείτε κάρτες:

Αυτό όπως αναφέραμε θα σημάνει συναγερμό στο επιτελείο, άρα να περιμένουμε κάτι πιο σοβαρό σε Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο, καθώς σίγουρα η αυξημένη ένταση θα ξυπνήσει τα αντανακλαστικά των ψηφοφόρων του.

Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΜΙΤ

Περίπου ένα μήνα, το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο Ρωσικό σενάριο προειδοποιεί για αιφνιδιαστική τουρκική επίθεση κατά της Ελλάδας – Πως θα γίνει, ποιοι είναι οι στόχοι . Το συγκεκριμένο σενάριο μας κίνησε την περιέργεια γιατί διέθετε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τουρκική επιθετική ενέργεια στον Εβρο εδώ και τώρα δείχνοντας πως οι Ρώσοι διέθεταν πολύ καλή πληροφόρηση.

Πλέον εκ των υστέρων βλέπουμε ότι έπεσε μέσα σε 5 βασικά στοιχεία:

Πρώτον, στο μέρος που έλαβε χώρα η επίθεση. Ανέφερε την χρήση τακτικών παραπλάνησης αλλά χτύπημα στην περιοχή Ορμένιο-Καστανιές, στα Μαράσια. Τελικά οι Τούρκοι επέλεξαν υβριδικό χτύπημα εκτός και αν αυτό ήταν μόνο το προοίμιο και ακολουθούν και άλλα…

Δεύτερον, στην ανάμιξη της ΜΙΤ, γινόταν ειδική αναφορά στον Διοικητή της Α’ τουρκικής Στρατιάς στην Ανατολική Θράκη ο οποίος είναι συμπατριώτης του Ρ.Τ.Ερντογάν, είναι προσωπική του επιλογή και προσωπικός φίλος, βοηθός του Χ.Φιντάν του νυν αρχηγού της ΜΙΤ.

Τρίτον, στην κινητοποιηση του τουρκικού Στρατού 2-3 ημέρες πριν. Οντως είχαμε μεγάλη και ασυνήθιστη κινητοποίηση για την εποχή γεγονός που το χαμε καταγράψει.

Τέταρτον, στην ανάλυση περί πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εκφράζονται επιφυλάξεις για το σθένος και την αποφασιστικότητα της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας ενώ γινόταν αναφορά σε δύο πολύτιμες για εμάς λέξεις «κανόνες εμπλοκής» και σε μία φράση σχέσεις πολιτικής-στρατιωτικής ηγεσίας.

Πέμπτον, μιλούσε για πλήγμα μέχρι το καλοκαίρι του 2018…

Προσωπική μας αίσθηση πάντως είναι, πως βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του δρόμου προς την σύγκρουση. Ο Εβρος πλέον πρέπει να θωρακισθεί και να υπάρξουν άμεσα κινήσεις διότι θα ακολουθήσουν και άλλα.

Η υπόθεση θα πάει πολύ μακριά και μπαίνουμε πλέον σε αχαρτογράφητα νερά.

Ποια όμως είναι τα μέχρι στιγμής δεδομένα;

Ο Καμμένος έκανε λόγο για 15 χρόνια φυλάκισης.
Εδώ και αρκετές ημέρες ο ΥΠ.ΕΘ.Α μιλάει για ομηρεία.
Τώρα μιλάει για «προσχεδιασμένη» σύλληψη.
Για πρώτη φορά μίλησε για «Εξπρές του Μεσονυχτίου», συνειρμός που έχει ιδιαίτερη σημασία.
Δεν υπάρχει κανένα κανάλι επικοινωνίας των ελληνικών αρχών με τους 2 Έλληνες που κρατούνται στην Αδριανούπολη

Συμπερασματικά: Υπάρχει έντονη υποψία ότι η τουρκική πλευρά θα επιχειρήσει να αποδώσει στους δυο Έλληνες κατηγορίες – σοκ και να επιβάλλει ποινές που θα καταστήσουν ακόμα πιο δύσκολο το πρόβλημα.

Οι κατηγορίες δε σημαίνει ότι θα συνδέονται κατ’ ανάγκη με κατασκοπία… Αυτό το τελευταίο κρατήστε το κατά νου… Έχει τεράστια σημασία και συνδέεται απόλυτα με την αναφορά Καμμένου για «Εξπρές του Μεσονυχτίου».

Ο ρόλος της Τουρκικής ΜΙΤ

Κομβική περίοδος για την τύχη των δυο Ελλήνων αλλά και γενικότερα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα είναι το τέλος Απριλίου και οι αρχές Μάϊου, όπου αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι από το Ολυμπιακό χωριό όπου κρατούνται οι 8 Τούρκοι.

Κανείς μα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια τους επί ελληνικού εδάφους, παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει όλα όσα προβλέπονται για να το διασφαλίσει.

Η πρόσφατη δράση της Τουρκικής ΜΙΤ με την αρπαγή 6 «Γκιουλενιστών» από το Κόσοβο, αλλά και η υπόθεση Οτσαλάν είναι ακόμα νωπές.

Η αλήθεια είναι πώς οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατά στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη συνιστούν ένα ισχυρό μέσο πίεσης προς την Αθήνα και ήδη έχει καταφέρει ο Τούρκος πρόεδρος να ανοίξει τη συζήτηση και στη χώρα μας, αλλά υπάρχει και η τουρκική ΜΙΤ.

Η απαγωγή των έξι «Γκιουλενιστών» από το Κόσοβο χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν έδειξε πώς ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος για τα πάντα. Ακόμη και για μία επιχείρηση αρπαγής τους από το ελληνικό έδαφος. Σε καμία περίπτωση ασφαλώς η Ελλάδα δεν είναι Κόσοβο και οι «8» συνοδεύονται διαρκώς σε κάθε τους βήμα. Αυτό όμως συμβαίνει σήμερα.

Αν απελευθερωθούν κανείς δεν γνωρίζει τί μπορεί να συμβεί. Η τουρκική ΜΙΤ έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε πολλές χώρες του κόσμου μεταξύ των οποίων στη Γερμανία και στην Γαλλία και δρα σχεδόν ανενόχλητη.

Θυμίζουμε παράλληλα, τις απίστευτες αποκαλύψεις που είχε κάνει το 2017 στην εφημερίδα Realnews ο Εριχ Σμιτ-Εενμπομ, επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Ερευνών για την Πολιτική Ειρήνης. Ο Ε. Σμιτ-Εενμπομ και το ινστιτούτο παρακολουθούν και καταγράφουν τη δράση των μυστικών υπηρεσιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως είχε αποκαλύψει στην εφημερίδα ο Ερντογάν έχει στήσει ένα τεράστιο δίκτυο πρακτόρων σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα.

«Χρησιμοποιείται ένα ευρύ φάσμα ατόμων. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε πως τουλάχιστον 30 Τούρκοι διπλωμάτες στη Γερμανία είναι πράκτορες της ΜΙΤ. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα δίκτυο εταιρειών τις οποίες η ΜΙΤ χρησιμοποιεί ως «βιτρίνα».

Επιπλέον, χρησιμοποιούνται ιμάμηδες, οι οποίοι διορίζονται από το τουρκικό υπουργείο Θρησκευμάτων και των οποίων ο ρόλος είναι να κατασκοπεύουν τους Τούρκους συμπολίτες τους και να δίνουν πληροφορίες για αυτούς κατευθείαν στην Αγκυρα. Κατάσκοποι βρίσκονται ακόμη και σε συλλόγους γονέων, τουρκικές τράπεζες, τουριστικά γραφεία, καθώς και σε θρησκευτικές οργανώσεις».

«Ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, οι τουρκικές υπηρεσίες δρουν με στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής. Είναι ένα είδος υβριδικού πολέμου», είχε δηλώσει ο κ. Σμιτ Εενμπομ!

Ο φόβος «επέμβασης» των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών επί ελληνικού εδάφους είναι ορατός και ήδη έχει δημιουργήσει τεράστιο πονοκέφαλο στις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας.

Αν και μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για περιθωριοποίηση της ΜΙΤ από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λόγω του ότι δεν τον ενημέρωσε εγκαίρως, τα γεγονότα απέδειξαν ότι ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να εμπιστεύεται τον αρχηγό της Χακάν Φιντάν. 

Όταν μάλιστα τον είχε διορίσει σε αυτή τη θέση είχε επιβεβαιωθεί η φήμη πως τον θεωρούσε πολιτικό τέκνο του, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ