Πολιτική

Πολεμικό σάλπισμα από Δ. Βέττα: Η χώρα απάντησε με μαγκιά στους Τούρκους - Είδαν τι θα πάθουν, σε όσους δεν άρεσε ξύδι

Με αιχμηρό τόνο αναφέρθηκε στο περιστατικό στη Ρω ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να υποβαθμίσει το επεισόδιο

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Βέττας ανέφερε πως «η χώρα απάντησε με μαγκιά στους Τούρκους. Διαχειριστήκαμε το περιστατικό με επιτυχία. Τα προειδοποιητικά πυρά ήταν για να μην υπάρξει παραβίαση του εναέριου χώρου. Κάναμε αυτό που πρέπει. Δεν μπορούμε ούτε να μην απαντάμε, ούτε να μην αντιδρούμε, ούτε να υποχωρούμε. Είναι ένα γεγονός που τελείωσε. Έχουμε πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε και έχετε κολλήσει στην επίσημη ενημέρωση».

Ανεβάζοντας περισσότερο τους τόνους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε, λέγοντας: «Οι σφαίρες έπεσαν για να δουν οι Τούρκοι τι θα πάθουν αν παραβιάσουν τα σύνορα και σε όσους δεν αρέσει... ξύδι. Αρέσει στον ελληνικό λαό. Είναι πατριωτικό!».

Παράλληλα, υποστήριξε σθεναρά και τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως «υπουργός Άμυνας είναι, στην παραμεθόριο πάει, στολή παραλλαγής φορά, δεν είναι μπαλαρίνα».

Στη συζήτηση, παρόντες ήταν και οι βουλευτές Νίκη Κεραμέως της ΝΔ και Λεωνίδας Γρηγοράκος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τόσο η κυρία Κεραμέως, όσο και ο κύριος Γρηγοράκος εξέφρασαν την απορία τους γιατί η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε επισήμως για το τι συνέβη τελικά στη Ρω και αν είναι σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες η εκτόξευση πυρών ενώ δεν υπήρξε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ