Κόσμος

Πιάστηκε για μια ακόμα φορά ψευδόμενος ο Τσαβούσογλου: Είπε τι οι Αμερικανοί θα αποσυρθούν από τη Μανμπίτζ – Τον διέψευσε η Νάουερτ

Οι Τούρκοι υπουργοί πρωτοστατούν στη διασπορά ψευδών ειδήσεων και το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ (Υπουργείο Εξωτερικών) είναι σε εγρήγορση για να τους διαψεύδει.

Για μια ακόμη φορά η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, έσπευσε να διαψεύσει την Παρασκευή ότι η χώρα της συμφώνησε με την Τουρκία να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την υπό κουρδικό έλεγχο πόλη και περιοχή της Μανμπίτζ στη βορειοδυτική Συρία.

Είχε προηγηθεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ισχυρίστηκε μιλώντας στους δημοσιογράφους την Παρασκευή, ότι συμφώνησε με τον νέο Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, την απόσυρση των αμερικανικών και κουρδικών δυνάμεων των YPG από τη Μανμπίτζ.

«Οι YPG θα αποσυρθούν από τη Μανμπίτζ. Αλλιώς θα επέμβουμε όπως κάναμε και στην Εφρίν», δήλωσε με απειλητικό ύφος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Μανμπίτζ ελέγχεται από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), από το καλοκαίρι του 2016, όταν οι Κούρδοι με αμερικανική αεροπορική υποστήριξη έδιωξαν το Ισλαμικό Κράτος από την πόλη.

Η Τουρκία δεν είναι η πρώτη φορά που ισχυρίζεται επισήμως ότι οι Αμερικανοί συμφώνησαν να εκκενώσουν τη Μανμπίτζ και οι Αμερικανοί δεν είναι η πρώτη φορά που διαψεύδουν τους Τούρκους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ