Εθνικά θέματα

«Παρούσα», η πρώτη γυναίκα εθνοφύλακας

«Παρούσα», δήλωσε η πρώτη γυναίκα Εθνοφύλακας, στην κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου, που περιλάμβανε και καταδρομικές επιχειρήσεις, και την οποία παρακολούθησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.



Στην ομιλία του ο Υπουργός εξέφρασε την ελπίδα και άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, ενώ γενικότερα για τον θεσμό των Εθνοφυλάκων, προανήγγειλε περαιτέρω εκπαίδευσή τους μέσα από θεματικά σχολεία.



Χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος ανέφερε:

«Χάρηκα ιδιαίτερα που είδα καταδρομικές επιχειρήσεις από τους εθνοφύλακες. Θα δοθεί η δυνατότητα να περνούν και σχολεία, και σήμερα παρουσιάζουμε και την πρώτη γυναίκα Εθνοφύλακα, ελπίζοντας μέσα στους επόμενους μήνες να έχουμε πλέον πιστοποιήσει την παρουσία γυναικών Εθνοφυλάκων. Είμαι υπερήφανος που με τον Αρχηγό ΓΕΣ και την ηγεσία του Στρατού καθορίσαμε το περσινό έτος ως «Έτος Εθνοφυλακής». Αν συγκρίνει κανείς την προπέρσινη, την περσινή και τη φετινή άσκηση εδώ στην Ικαρία, θα δει ότι αυτό το εγχείρημα πέτυχε 100% χάρη σε εσάς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους στρατιώτες μας, αλλά και χάρη στη βαθιά πίστη που έχετε εσείς οι Εθνοφύλακες, την οποία επιδείξατε κατά το «Έτος Εθνοφυλακής», όπως και όλα τα χρόνια που προσφέρετε αφιλοκερδώς στην πατρίδα και πολλές φορές χωρίς η πατρίδα να έχει τη δυνατότητα να σας δώσει αυτά που πρέπει».

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...