Κόσμος

Παραδοχή Γιλντιρίμ: Oι εκλογές προκηρύχθηκαν για τεθεί σε ισχύ το νέο Σύνταγμα

«Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Yildirim δήλωσε την Τετάρτη ότι η απόφαση για τις πρόωρες προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές στην Τουρκία έγινε αφού ελήφθησαν υπόψη οι πρόσφατες εξελίξεις σε θέματα γεωπολιτικής και ασφάλειας.

«>Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο Yildirim είπε ότι οι προγραμματισμένες εκλογές θα καταστήσουν τη σημερινή κατάσταση συμβατή με το νέο τουρκικό σύνταγμα.

«>Ο Γιλντερίμ σημείωσε ότι υπήρξε μια κοινή προσδοκία στους Τούρκους πολίτες ότι οι συνταγματικές αλλαγές, που έγιναν σε ένα δημοψήφισμα του 2017, θα τεθούν αμέσως σε ισχύ.
«Όπως γνωρίζετε, το κοινοβουλευτικό σύστημα τροποποιήθηκε με λαϊκή ψηφοφορία στις 16 Απριλίου 2017 και το προεδρικό σύστημα πήρε τη θέση του στο σύνταγμά μας […]

Μετά την προσαρμογή των συνταγματικών αλλαγών κάποια κεφάλαια τέθηκαν σε ισχύ αμέσως και ορισμένοι αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στις πρώτες εκλογές [μετά το δημοψήφισμα].

«>»Οι πολίτες μας ελπίζουν ότι αυτή η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ το συντομότερο δυνατό και ότι η σημερινή κατάσταση θα γίνει συμβατή με το σύνταγμα», δήλωσε ο Γιλντιρίμ.

«>Μια τέτοια απόφαση έγινε λαμβάνοντας υπόψη τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τα θέματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα μας, πρόσθεσε.

Σχολιο : Για όσους δεν κατάλαβαν οι Εκλογές προκηρύχθηκαν για να τεθεί σε Ισχύ το νέο Σύνταγμα που με το Δημοψήφισμα της 16 Απριλίου τιυ 2017 έδωσαν υπερεξουσίες στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν

veteranos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ