Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Ρεάλ: Με … σπασμένα τα φρένα! Ασύλληπτο γλέντι στη «Βασίλισσα»

Ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε με 95-67 τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και έκανε πανηγυρικά το 1-0 στη σειρά των Play-off της Euroleague. Τρελή εμφάνιση από Καλάθη και Τζέιμς. Σκόραραν όλοι οι παίκτες του Πασκουάλ. Σοκαρισμένοι από την εικόνα του τριφυλλιού έδειξαν οι Μαδριλενοι.

Mε κορυφαίο για ακόμα μια φορά τον Νίκ Καλάθη και άξιο συμπαραστάτη τον Μάικ Τζέιμς, ο Παναθηναϊκός «ποδοπάτησε» τη Ρεάλ με 95-67 στο ΟΑΚΑ και έκανε το 1-0 στη σειρά. Ένα τεράστιο μέγεθος σαν τη Ρεάλ Μαδρίτης υποκλίθηκε

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός έκανε δαιμονισμένο ξεκίνημα στο ματς και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Ρεάλ να αντιδράσει. Οι “πράσινοι” κατάφεραν να επιβάλουν από την αρχή τον ρυθμό τους και να προηγηθούν με 12-0 πριν καν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά στο ματς, με τον Μάικ Τζέιμς να σκοράρει (5 πόντοι) και τον Καλάθη να μοιράζει (3 ασίστ). Ο τρελός ρυθμός συνεχίστηκε με το σκορ να φτάνει στο 20-0 και τον Μάικ Τζέιμς να έχει 10 π.. Η “Βασίλισσα κατάφερε να πετύχει το πρώτο της καλάθι με την συμπλήρωση πέντε λεπτών παιχνιδιού, κάνοντας το 20-2 με τον Τόμπκινς, ενώ στη συνέχεια με κάποιες καλές άμυνες προβλημάτισε τους γηπεδούχους και εκεί τη λύση έδωσε και πάλι ο Τζέιμς που τρίποντο έκανε το 23-7. Η περίοδος έκλεισε με το τριφύλλι να βρίσκεται στο +13 (26-13).

Στη δεύτερη περίοδο η Ρεάλ μπήκε με σκοπό να “επιστρέψει” στο παιχνίδι και με τέσσερις γρήγορους πόντους του Αγιόν κατάφερε να μειώσει σε 26-17, αναγκάζοντας τον Τσάβι Πασκουάλ να καλέσει ταιμ αουτ. Σε εκείνο το σημείο στο ματς πέρασε ο Κένι Γκάμπριελ, με τον Αμερικανό να κάνει αμέσως αισθητή την παρουσία του ευστοχώντας σε τρίποντο κάνοντας το 29-17. Η συνέχεια βρήκε τους “πράσινους” να κάνουν διαχείριση του αγώνα και να μην αφήνουν την ομάδα του Λάσο να ρίξε την διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους, Μάλιστα με πέντε σερί πόντους του Καλάθη έστειλε τη διαφορά στο +15 (38-23), ξεσηκώνοντας ακόμα περισσότερο το καυτό ΟΑΚΑ. Η άμυνα συνέχισε να είναι το μεγαλύτερο όπλο του τριφυλλιού, αφού μέσα από αυτές, έβγαζε αιφνιδιασμούς, που είτε τελείωναν με προσωπική ενέργειες του Τζέιμς, είτε με ασίστ του Καλάθη, που κατέληγαν σε εύκολους πόντους. Ο ρυθμός του αγώνα δεν έλεγε να αλλάξει και στους διακριθέντες ήρθε να προστεθεί και ο Ντέντμοντ που με δύο σερί τρίποντα έγραψε το 46-28. το μόνο που κατάφεραν οι Μαδριλενοι ήταν να ρίξουν τη διαφορά στο -16 (46-30).

Το πάρτι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε όπως τελείωσε το δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έκανε διαχείριση και η Ρεάλ προσπαθούμε με κάποιες προσωπικές ενέργειες να ρίξουν τη διαφορά. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι ¨πράσινοι” απλώς συνέχιζαν να ανεβάζουν τη διαφορά φτάνοντας την στο +20 (54-34), με τον Καλάθη να συνεχίζει να είναι ο κορυφαίος παίκτης πάνω στο παρκέ και να συνεχίζει να μοιράζει ασίστ στους συμπαίκτες του. Το τριφύλλι ανέβαζε την απόδοση του όποτε ήθελε και συνέχισε να ανεβάζει τη διαφορά των δύο ομάδων στο +29 (66-37), ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ να είναι πάνω από τους 30 πόντους 77-44.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αφού η Ρεάλ είχε ρίξει λευκή πετσέτα, η διαφορά παρέμενε σταθερά κοντά στους τριάντα πόντους. Ο Τσάβι Πασκουάλ απέσυρε τους Καλάθη και Τζέιμς και έδωσε τη ευκαιρία στον κόσμο της ομάδας να αποθεώσουν τους δύο κορυφαίους του Παναθηναϊκού απόψε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Τζέιμς 24 (7/11 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 1/1 βολή, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Πέιν 8, Παππάς 3 (1), Ντένμον 9 (3/6 τρίποντα), Γκιστ 8 (4 ριμπάουντ), Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους 2, Λοτζέσκι 6 (2), Καλάθης 11 (4/6 δίποντ, 1/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 16 ασίστ), Αντετοκούνμπο 6.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Κοζέρ (4 ασίστ), Ραντλ 8 (3 ασίστ), Ράντολφ 11, Φερνάντεθ 3 (3/4 βολές), Ντόντσιτς 10 (2), Ρέγιες, Αγιόν 8, Γιούστα 4, Κάρολ 4 (1/5 σουτ, 2/2 βολές), Ταβάρες 5, Τόμπκινς 12 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Τέιλορ 2.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ