Κόσμος

Ο Τζέιμς Κόμεϊ αποκαλεί τον Τραμπ «αφεντικό της Μαφίας» και« ψεύτη» στο βιβλίο του

Ο πρώην επικεφαλής του FBI παίρνει την εκδίκησή του – Το βιβλίο του, που περιγράφει με τα χειρότερα λόγια τον Αμερικανό πρόεδρο, θα κυκλοφορήσει στις 17 Απριλίου

«Ο Ντόναλντ Τραμπ συμπεριφέρεται σαν να είναι αφεντικό της Μαφίας, είναι ένας ψεύτης μέσα στον Λευκό Οίκο». Με τα διόλου κολακευτικά αυτά λόγια περιγράφει τον Αμερικανό πρόεδρο ο πρώην επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, στο νέο του βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Απριλίου.

Ο πρώην επικεφαλής του FBI ,τον οποίο είχε αποπέμψει ο Τραμπ πέρυσι τον Μάιο μέσω Twitter παίρνει την εκδίκησή του. Ως αρχηγός του FBI, o Κόμεϊ είχε χειριστεί το θέμα των e-mails της Χίλαρι Κλίντον, λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016, κρίνοντας αποφασιστικά -για πολλούς- τη νίκη του Τραμπ.

«Ο Τραμπ δεν σταματάει να ψεύδεται»

Τα πολυαναμενόμενα απομνημονεύματα του Κόμεϊ,που κυκλοφορούν την επόμενη εβδομάδα, αμαυρώνουν την εικόνα του 45ου προέδρου των ΗΠΑ: «Ο Τραμπ δεν σταματάει να ψεύδεται και επιβάλλει στο περιβάλλον του όρκους απόλυτης σιωπής και πίστης που θυμίζουν συμπεριφορά αφεντικού της μαφίας, υποστηρίζει ο συγγραφέας. Στα αποσπάσματα του βιβλίου του, υπό τον τίτλο:«A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership», ο πρώην επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αφηγείται πώς ο ένοικος του Λευκού Οίκου είχε εμμονή με σκανδαλιστικά στοιχεία που τον αφορούν.

Τι συνέβη με τον περιβόητο «φάκελο» της Ρωσίας

Ο Τραμπ, όπως ισχυρίζεται, του είχε ζητήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές να ερευνήσει τις κατηγορίες για το «φακέλου» στον οποίο περιέχεται η πληροφορία για βίντεο από ξενοδοχείο στη Μόσχα όπου ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να είχε αγοράσει τις υπηρεσίες Ρωσίδων ιερόδουλων.

Ο Τραμπ απαιτούσε να ερευνηθεί ο φάκελος ώστε να αποδειχθεί ότι είναι ψευδείς οι ισχυρισμοί. Τον περιβόητο «φάκελο» είχε συντάξει πρώην πράκτορας της βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπείας για λογαριασμό πολιτικών αντιπάλων του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα, όταν ακόμη ήταν υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Παρότι αρχικά ο φάκελος θεωρείτο αξιόπιστος, η αυθεντικότητα και η αξιοπιστία του περιεχομένου του αργότερα αμφισβητήθηκε έντονα.

Κατά τη διάρκεια συνομιλίας τους στον Πύργο Τραμπ τον Ιανουάριο του 2017 ο νεοεκλεγείς πια Τραμπ είχε ζητήσει από τον επικεφαλής του FBI να ερευνήσει και να καταρρίψει τους επιβαρυντικούς ισχυρισμούς για τον ίδιο, για την «περίπτωση που υπήρχε ακόμη και μία περίπτωση στις εκατό να τις πάρει στα σοβαρά η σύζυγός του Μελάνια», αναφέρει ο Τζέιμς Κόμεϊ στο βιβλίο.

Αυτή η συνομιλία με τον πρόεδρο «με γύρισε πίσω στην αρχή της καριέρας μου, όταν ήμουν εισαγγελέας αντιμέτωπος με τη μαφία», γράφει χαρακτηριστικά. O πρώην επικεφαλής του FBI περιγράφει ένα σκηνικό που λέει πως του θύμισε τη μαφία: «Ο κύκλος της σιωπής, που συγκατατίθεται. Το αφεντικό που ορίζει αν είναι μέρα ή νύχτα. Οι όρκοι πίστης». Ο Κόμεϊ κάνει έναν απολογισμό της 20χρονης και πλέον καριέρας του στην εισαγγελία της Νέας Υόρκης, στη θητεία του ως του υφυπουργού Δικαιοσύνης επί προεδρίας Τζορτζ Μπους του νεότερου, αλλά και στην ηγεσία του FBI από το 2013 μέχρι το 2017.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...