Αρχείο

Ο Πούτιν «συνδέθηκε» με τον Διαστημικό Σταθμό μέσω προσομοιωτή

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επισκέφθηκε την έκθεση που πραγματοποιείται στο περίπτερο «Διάστημα» που βρίσκεται στον χώρο της Έκθεσης Οικονομικών Επιτευγμάτων της Μόσχας, όπου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον προσομοιωτή ενός διαστημοπλοίου. Στη συνέχεια, ακολουθούμενος από τον δήμαρχο της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, εισήλθε στον χώρο του προσομοιωτή όπου πραγματοποίησαν «σύνδεση» με τον διεθνή διαστημικό σταθμό.

Στη συνέχεια οι αρμόδιοι της έκθεσης των ξενάγησαν στον χώρο στον οποίο εκτίθεται ο πύραυλος Vosstok-1 με τον οποίο πραγματοποίησε την πρώτη πτήση στο διάστημα ο κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν. Ο Ρώσος πρόεδρος ξεναγήθηκε στο χώρο του περίπτερου «Διάστημα» στο οποίο παρουσιάζεται το ρωσικό πρόγραμμα για την Σελήνη, ο αυτόματος διαστημικός σταθμός Almaz και επισκέφθηκε το εκπαιδευτικό κέντρο που λειτουργεί στον ίδιο χώρο για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, οι οποίοι εκτός από τις γνώσεις που μπορούν να αποκομίσουν για το διάστημα, έχουν την δυνατότητα να σχεδιάζουν τις δικές τους διαστημικές συσκευές.

Στο περίπτερο «Διάστημα» λειτουργεί ο διαδραστικός διαστημικός χώρος με την ονομασία «διαστημικός πολιτισμός», στον οποίο παρουσιάζεται η μελλοντική προοπτική του Διαστήματος.

Ο διαδραστικός χώρος της έκθεσης προβλέπει παραμονή μεγαλύτερη διάρκειας για τους επισκέπτες καθώς σ αυτόν υπάρχουν διάφοροι χώροι δημιουργικής ξεκούρασης ενώ λειτουργεί κινηματογράφος 5D. Ο κινηματογράφος λειτουργεί εντός μιας μεγάλης σφαίρας στην επιφάνεια της οποίας προβάλλεται η επιφάνεια της Γης. Κατ' αυτόν τον τρόπο οι θεατές κάθονται σαν να βρίσκονται μέσα στην Γη. Το τμήμα μάλιστα αυτό της έκθεσης που έχει την ονομασία «υδρόγειος» μπορεί να μετατραπεί στον πλανήτη Άρη ή στον πλανήτη Αφροδίτη.

Το 2015 στο περίπτερο «Διάστημα» άρχισε να λειτουργεί το κέντρο με την ονομασία «Διαστημική και αεροπορία» που θεωρείται ως το μεγαλύτερο εκθεσιακό -μουσειακό κέντρο στο είδος του, όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και σε όλο τον κόσμο.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=6j_7nosEOGI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ