Κόσμος

Ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ αποκάλυψε πώς «εξαφανίζει» δέκα άτομα από τη σκηνή - Το μυστικό κόλπο του «μάγου»


Ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ αναγκάστηκε να αποκαλύψει το διασημότερο κόλπο του. Αποδόμησε το τρικ εξαφάνισης σε δικαστική διαμάχη, στην οποία εκδικάζεται αγωγή ενός εκ των συμμετεχόντων του σόου, που τραυματίστηκε.

Ο μάγος βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη τα τελευταία χρόνια μετά την αγωγή Βρετανού που ισχυρίζεται ότι τραυματίσθηκε συμμετέχοντας σε σόου του μάγου το 2013 στο Λας Βέγκας. Ο 58χρονος Γκάβιν Κοξ ήταν ένας από τους θεατές που ο μάγος επιστράτευσε στη σκηνή για να εκτελέσει το κόλπο της εξαφάνισης του.

Ο δικηγόρος του Βρετανού, Μπένεντικτ Μορέλι, που έχει καταθέσει την αγωγή ισχυρίζεται ότι οι χρόνιοι τραυματισμοί από τους οποίους υποφέρει στο κεφάλι και το σώμα του οφείλονται στον τρόπο με τον οποίο γίνεται το στήσιμο αυτών των κόλπων, και ότι του έχουν στοιχίσει 400.000 δολάρια σε ιατρικά έξοδα. Ωστόσο ο δικηγόρος του Κόπερφιλντ ισχυρίζεται πως ο συμμετέχων δεν γλίστρησε, αλλά παραπάτησε.

Οι δικηγόροι του Κόπερφιλντ προσπάθησαν να κάνουν δίκη κεκλεισμένων των θυρών για να μην αποκαλυφθούν λεπτομέρειες για τα κόλπα του σόου, αλλά δεν τα κατάφεραν. Έτσι κατά τη διάρκεια της δίκης αποκαλύφθηκε με ποιον τρόπο ο μάγος εξαφανίζει τους συμμετέχοντες του κόλπου από τη σκηνή.

Ο φίλος και ο εκτελεστικός παραγωγός του μάγου, Κρις Κένερ, αποκάλυψε πως οι εργαζόμενοι του σόου οδηγούν γρήγορα τους θεατές σε συγκεκριμένους χώρους, πίσω από κουρτίνες, μέσα σε σκοτεινά δρομάκια και στο τέλος μέσα από μια κουζίνα, έτσι ώστε να φτάνουν γρήγορα στο πίσω μέρος του χώρου και να εμφανιστούν και πάλι. Αυτό είναι το μυστήριο της ψευδαίσθησης που έκανε ο Κόπερφιλντ να φαίνεται ότι εξαφανίστηκαν ταυτόχρονα περίπου 10 μέλη από το κοινό της παράστασης.

Ο δικαστής ρώτησε μεταξύ άλλων εάν τα σκηνικά και ο μάγος αξιολογούν οπτικά την φυσική κατάσταση και τα υποδήματα των μελών του ακροατηρίου που τυχαία επιλέγονται για να συμμετάσχουν στο τέχνασμα. «Σε καμία περίπτωση δεν γνωρίζουν τι θα κάνουν πριν ξεκινήσει η συμμετοχή τους σε αυτή την ψευδαίσθηση» είπε ο δικηγόρος του Βρετανού και πρόσθεσε πως μαθαίνουν ότι πρέπει να τρέξουν την τελευταία στιγμή.

goldbar43.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ