Πολιτική

Ο Καραγιαννίδης επιτέθηκε σε όσους διαφωνούν με την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Φουντώνει η εσωκομματική διαμάχη που έχει ξεσπάσει στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη ρύθμιση νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας που ανοίγει το δρόμο στην αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια.

Μετά τα όσα προηγήθηκαν στην διαδικασία ενημέρωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Καραγιαννίδης, με ανάρτησή του στο Facebook, ασκεί δριμεία κριτική και προτρέπει όσους διαφωνούν με το μέτρο να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους έδρα για να «πάει ο καθένας/μια στο πολιτικό χώρο που τον αντιπροσωπεύει αντί να κάθεται εκεί που νιώθει άσχημα και θεωρεί ότι γκρεμίζεται ο συντηρητικός του κόσμος».

Ειδικότερα όπως αναφέρει: «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε συμφωνήσει εδώ και αρκετά χρόνια με συλλογικό τρόπο πως τα ατομικά δικαιώματα έχουν καθολικότητα. Τούτο σημαίνει πως ανεξαρτήτως ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού όλοι κι όλες έχουν το δικαιώμα στη δημιουργία οικογένειας. Γιατί βασικό ζητούμενο στην οικογένεια δεν είναι η σύνθεση της αλλά η αγάπη μέσα την οποία μεγαλώνουν οι γονείς τα παιδιά τους αλλά και οι ίδιοι. Κι επειδή δεν μπορεί να λέγονται αντιεπιστημονικά πράματα για το τι θα γίνουν τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ομόφυλες οικογένειες να θυμίσω πως σύμφωνα με αυτό το παράλογο επιχείρημα θα έπρεπε να απαγορεύσουμε τις ετερόφυλες οικογένειες μια και η συντριπτική πλειοψηφία των παραβατών του νόμου προέρχεται από ετερόφυλες οικογένειες.

Η υποστήριξη λοιπόν των ατομικών δικαιωμάτων δε μπορεί να έχει αστερίσκους σύμφωνα με το τι αντέχει ο καθένας και η καθεμιά. Όσοι κι όσες προέκυψαν στον ΣΥΡΙΖΑ αργότερα από αυτές τις αποφάσεις όφειλαν και οφείλουν να τις κάνουν αποδεκτές εφόσον γι΄αυτό το κόμμα αυτές οι αποφάσεις είναι ταυτοτικές. Αν για κάτι μπορούμε να κάνουμε κριτική στο επίπεδο των δικαιωμάτων είναι γιατί δεν είναι τοσο προωθημένες οι πρωτοβουλίες μας όσο θα έπρεπε να είναι. Να πάει λοιπόν (αφού παραιτηθεί από την βουλευτικη έδρα) ο καθένας/μια στο πολιτικό χώρο που τον αντιπροσωπεύει αντί να κάθεται εκεί που νιώθει άσχημα και θεωρεί ότι γκρέμιζεται ο συντηρητικός του κόσμος. Κι εκεί να διεκδικήσει να καταργηθούν όλα όσα θεωρεί ότι τον/την προσβάλουν».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ