Κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει «κοντή» μνήμη! Όταν κατακεραύνωνε την ενοικίαση γαλλικών φρεγατών FREMM το '13 και τώρα τις περιμένει

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας "πέφτει" σε αντιφάσεις. Όταν ήταν αντιπολίτευση είχε σταθεί ενάντιος σε μία σειρά από ζητήματα που στην πορεία του ως πρωθυπουργός υιοθέτησε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν όσα δήλωνε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2013, σχετικά με την ενοικίαση των φρεγατών τύπου FREMM, χαρακτηρίζοντάς τες ακατάλληλες για τα ελληνικά δεδομένα.

Ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης -τότε- τασσόταν εναντίον του μοντέλου ενοικίασης οπλικών συστημάτων, αποκαλώντας οξύμωρο το να ζητάει η χώρα βοήθεια από τους εταίρους της και αυτοί τα της νοικιάζουν οπλικά συστήματα με υψηλό κόστος. Το χαρακτηριστικό τμήμα της συνέντευξης έχεις ως εξής:

«Είναι οξύμωρο και αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν σε μια περίοδο κρίσης, σε μια περίοδο που ζητάμε βοήθεια από τους εταίρους αυτοί να απαιτούν, να τους δίνουμε χρήματα για να νοικιάζουμε οπλικά συστήματα. Οι γνώστες μάλιστα, οι βαθύτεροι γνώστες των τεχνικών ζητημάτων με ενημερώνουν ότι αυτά τα πλοία, είναι πλοία ακατάλληλα για τη χώρα μας, διότι είναι πλοία ανθυποβρυχιακού αγώνα και μάλιστα σε ανοικτές θάλασσες, όχι σε κλειστές θάλασσες όπως το Αιγαίο.

Και προβλέπεται μάλιστα να τα νοικιάσουμε 200.000.000 το χρόνο για μια 5ετία, δηλαδή 1 δις στην 5ετία. Με δυο λόγια από τη μια τσέπη βγαίνει η βοήθεια από την άλλη μπαίνει. Το είχε πει αυτό και ο Κον Μπεντίτ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε απόλυτο δίκιο.»

Την ίδια ώρα είχε χαρακτηρίσει ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την ιδέα για τη ναυπήγηση «εθνικού πλοίου» και αναφέρθηκε σε πρόταση που κατατέθηκε τον Ιούνιο από το Τμήμα Ναυπηγικής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και από το Τμήμα Ναυπηγών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αλλάζουν οι καιροί Αλέξη!

Σχεδόν πέντε χρόνια αργότερα, όμως, θα ήταν εκείνος που θα υπέγραφε από την πλευρά της Αθήνας τη συμφωνία για ενοικίαση δύο γαλλικών φρεγατών τύπου Fremm, δηλασή, ακριβώς αυτές που δεν ήθελε με τίποτα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ