Εσωτερική Ασφάλεια

Ολονύχτιο θρίλερ στη Μυτιλήνη: Οι μετανάστες εξεγέρθηκαν και οι κάτοικοι πήραν το νόμο στα χέρια τους - Σοβαρά επεισόδια με 35 τραυματίες


Σοβαρά επεισόδια εξελίχθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στην προκυμαία της Μυτιλήνης γύρω από την πλατεία Σαπφούς μεταξύ κατοίκων της περιοχής και μεταναστών που εξεγέρθηκαν. Οι πρώτοι αναγκάστηκαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Απαιτήθηκε η παρέμβαση των ΜΑΤ προκειμένου να κατευναστούν τα επεισόδια, αν και τις πρώτες ώρες βοήθησε η ρίψη χημικών στο να γίνει η συγκεκριμένη περιοχή της Μυτιλήνης πεδίο μάχης.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8 το βράδυ αμέσως μετά την καθιερωμένη από στρατιωτικό άγημα υποστολή της σημαίας σε παρακείμενο στην πλατείας Σαπφούς χώρο. Εκεί είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πολιτών ως ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους στις τουρκικές φυλακές Έλληνες στρατιωτικούς.

Αμέσως μετά το τέλος της τελετής η μεγάλη πλειοψηφία των συγκεντρωμένων αποχώρησε και περίπου 200 άτομα κινήθηκαν προς την πλατεία προκειμένου να απαιτήσουν την εκκένωση της από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται εκεί εδώ και ημέρες ζητώνας να τους χορηγηθεί άσυλο.

Οι επιτιθέμενοι πολίτες άρχισαν να πετούν μπουκάλια, πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα προς τους μετανάστες  που σχημάτισαν τριπλές κυκλικές ανθρώπινες αλυσίδες προκειμένου να αμυνθούν, ενώ έβαλαν στο κέντρο τους γυναίκες και παιδιά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Σε ενίσχυση των μεταναστών έσπευσαν, εν τω μεταξύ, και πολίτες του αριστερού και του αντεξουσιαστικού χώρου καθώς και ομάδα αλληλέγγυων.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για ώρες. Αργά το βράδυ, εκδηλώθηκαν φωτιές σε όλο το μήκος της προκυμαίας της Μυτιλήνης, ενώ αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να απωθήσουν ομάδες ακροδεξιών με τη χρήση χημικών.


foto-mitilin-1

https://www.youtube.com/embed/5g7LLWlzqi8

Οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν ανάμεσά τους έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών αλλά και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να αποτρέψουν οι δύο πλευρές να έρθουν σε απευθείας σύγκρουση.

Μετά τις 2.30 τα ξημερώματα οι επιθέσεις έγιναν πιο σποραδικές. Σύμφωνα με πληροφορίες από αλληλέγγυους στα επεισόδια έχουν τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά, 35 άνθρωποι από πέτρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ