Κόσμος

Ολοκληρώθηκε η ταχεία ναυπήγηση του μεγαλύτερου τουρκικού αποβατικού TCG Sancaktar και παραδίδεται στο ναυτικό!


Ετοιμάζουν πυρετωδώς οι Τούρκοι τον αποβατικό τους στόλο ελέω εξελίξεων στην περιοχή του Αιγαίου με την ταχεία ναυπήγηση και του δεύτερου αποβατικού πλοίου με το όνομα Sancaktar, το οποίο θα παραδοθεί σε ειδική τελετή στις 07 Απριλίου, κάνοντας πλέον φανερές τις προθέσεις τους στην περιοχή μας  .

Το μεγαλύτερο αποβατικό πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού που κατασκευάστηκε και ως αμφίβιο σκάφος το TCG  Sancaktar  παραδίδεται στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό στις 7 Απριλίου, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.
https://twitter.com/TaisShipyards/status/979402313080111105?ref_src=twsrc%5Etfw

Η κυβέρνηση της Τουρκίας αυξάνει  την αποβατική δύναμή της στη θάλασσα και μειώνει την εξωτερική εξάρτηση της σε αυτόν τον τομέα αναφέρει το υφυπουργείο υπεύθυνο για την αμυντική βιομηχανία.

Το αποβατικό είναι  μονού κύτους και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από χάλυβα, ενώ διαθέτει κορυφαία βαλλιστική προστασία, ναυπηγική, διαθέτει πλήρη προστασία του προσωπικού από  βιολογικές και χημικές επιθέσεις.

Επί του σκάφους θα υπάρχει ένα ελικόπτερο 15 τόνων γενικής χρήσης .

Το μήκος του αποβατικού είναι περίπου 139 μέτρα και θα κινείται με 18 κόμβους μέγιστη ταχύτητα.

Επίσης διαθέτει σύγχρονο σύστημα διοίκησης και ελέγχου, μαζί με σταθεροποιημένη πλατφόρμα με πολυβόλο.

Το αποβατικό σκάφος μπορεί να μεταφέρει 1200 τόνους φορτίου, 40 τεθωρακισμένα οχήματα ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 600 στρατιώτες ή 20 άρματα μάχης .

Προδιαγραφές :

Μήκος : 138,8 μέτρα

Πλάτος: 19,6 μέτρα

Βάθος: 1,9 μέτρα πλώρη, πρύμνη 4,75 μέτρα

Χωρητικότητα : 7.500 t

Ικανότητα φόρτωσης: 20 άρματα μάχης  ή 40  θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και στρατιωτικά φορτηγά ενώ διαθέτει δύο γερανούς στο κατάστρωμα για 2 χ 25, 4 χ LCVP. Διαθέτει  πλατφόρμα για ελικόπτερο 15 τόνων .

Περιλαμβάνει ως πλήρωμα:  12 αξιωματικούς, 51 υπαξιωματικούς, και 66 ναύτες, ενώ ο οπλισμός του αποτελείται από 2 πυροβόλα Oto Melara των 40mm μονής κάνης, 2 MK15 Phalanx CIWS, και 2 πολυβόλα σε σταθεροποιημένο τηλεκατευθυνόμενο πυργίσκο.

Το πλοίο θα έχουν ένα ραντάρ έρευνας αέρος / επιφάνειας Smart Mk2 3D (το οποίο δεν είναι κάτι συνηθισμένο για ένα αμφίβιο πλοίο) 2 AselFLIR 300D EO πυργίσκους θερμικής κάμερας, λέιζερ κα.

Επισημαίνουμε ότι η Τουρκία πραγματοποιεί συνεχώς αποβατικές ασκήσεις απέναντι από τα ελληνικά νησιά στα τουρκικά παράλια.

Συγκεκριμένα στον κόλπο Ξηρού απέναντι από τη Σαμοθράκη, στον κόλπο Φετχιγιέ κοντά στη Ρόδο αλλά και στον κόλπο της Σμύρνης διενεργούνται πολύ συχνά αποβατικές ασκήσεις .

Στον ναύσταθμο της Φώκαιας στη Σμύρνη έχει τη βάση της η Ταξιαρχία Πεζοναυτών της Τουρκίας (Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı) και ο αποβατικός της στόλος είναι σε συνεχή ετοιμότητα .

Επίσημα οι νέο-οθωμανοί διεκδικούν 18 ελληνικά νησιά και πολλές νησίδες με δηλώσει Τούρκων αξιωματούχων  και όλα δείχνουν ότι κινούνται πρόσω ολοταχώς για την υλοποίηση  του σχεδίου τους έχοντας πάρει φόρα από τις στρατιωτικές επεμβάσεις στην Συρία.   

Οι αποβατικές ασκήσεις που πραγματοποιεί τακτικά η Τουρκία παρακολουθούνται στενά από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, και ειδικά στη φάση αυτή ο έλεγχος των τουρκικών κινήσεων γίνεται και με το μικροσκόπιο.

https://youtu.be/DM_0yBhUqfY

https://youtu.be/_ictkj95AOQ?t=3

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης