Κόσμος

Οκτώ συλλήψεις για το ποδοπάτημα οπαδών της Γιουβέντους στο Τορίνο

Αποτελέσματα φαίνεται ότι έχει η έρευνα για τα αίτια του πανικού που δημιουργήθηκε το βράδυ του Σαββάτου της 3ης Ιουνίου 2017 στο Τορίνο, όταν συνολικά 1.527 άνθρωποι τραυματίστηκαν (άλλοι πιο σοβαρά, άλλοι λιγότερο) και μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, όταν ένας ήχος που πολλοί υπέθεσαν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, έκανε το πλήθος των περίπου 40.000 ανθρώπων να αντιδράσει με ανεξέλεγκτο τρόπο.

Περίπου 40.000 άνθρωποι, οπαδοί της Γιουβέντους, είχαν μαζευτεί στην κεντρική πλατεία της πόλης του Πιεμόντε, για να παρακολουθήσουν σε γιγαντοοθόνες την αναμέτρηση της αγαπημένης τους ομάδας με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην προσπάθειά της να κατακτήσει τον τίτλο του Champions League. Ωστόσο, στον πανικό που δημιουργήθηκε υποχώρησε ένα κιγκλίδωμα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί που είτε ποδοπατήθηκαν, είτε τρύπησαν τα πόδια τους από σπασμένα μπουκάλια μπίρας.

Τότε οι ιταλικές Αρχές άσκησαν δίωξη κατά αγνώστου/αγνώστων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ ξεκίνησαν άμεσα έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος. Σχεδόν έναν χρόνο μετά και από πληροφορίες που ήρθαν από… σπόντα (λόγω μιας άλλης έρευνας), φαίνεται πως έφεραν αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το κεντρικό αρχηγείο της Αστυνομίας του Τορίνο και την Εισαγγελία, μια ομάδα νεαρών δημιούργησε επιτηδευμένα τη σύγχυση, με σκοπό να κλέψει όσο το δυνατόν περισσότερα πολύτιμα αντικείμενα από το πανικόβλητο συγκεντρωμένο πλήθος. Οκτώ άτομα, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, συνελήφθησαν, ενώ συνολικά δεκαπέντε είναι οι ύποπτοι, όπως αναφέρει η Corriere della Serra. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, κάποιοι από αυτούς δεν είναι υπήκοοι Ιταλίας.

Η μέθοδος που φαίνεται να χρησιμοποίησαν οι ύποπτοι ως δράστες, είναι το ψέκασμα του πλήθους με σπρέι πιπεριού. Κάτι που σε μεγάλο βαθμό προκάλεσε και το ανεξέλεγκτο κύμα πανικού που δημιουργήθηκε στη συνέχεια, λόγω της αδυναμίας των θυμάτων να δουν και να αντιληφθούν σωστά τι συνέβαινε γύρω τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...