Κόσμος

Οι τελευταίες βασανιστικές ώρες ενός ελέφαντα σε αιχμαλωσία - Δείτε τι του έκαναν (βίντεο)


Η Laxmi, ένας ελέφαντας 30 ετών που πέρασε όλη της τη ζωή σε αιχμαλωσία στην Ινδία, αφέθηκε να λιμοκτονήσει από τους ιδιοκτήτες της.

Ως θύμα του παράνομου δικτύου διακίνησης ελεφάντων, η Laxmi πέρασε τη ζωή της αλυσοδεμένη και κακοποιημένη, όπως πιστοποιεί η εικόνα της. Τι έκαναν δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια υποσιτισμού και μαρτυρίου στον οργανισμό της.

Παρά το γεγονός ότι πια χαροπάλευε, οι ιδιοκτήτες της της επιτίθενται για άλλη μια φορά, τη στερνή προφανώς, τρυπώντας τη στα πόδια για να την αναγκάσουν να σηκωθεί. Και μετά φεύγουν, όπως μαθαίνουμε από τα τοπικά ειδησεογραφικά δίκτυα της επαρχίας Μπιχάρ, αφήνοντάς τη να πεθάνει δεμένη και μέσα στις ακαθαρσίες της.

Η φιλοζωική Wildlife SOS ενημέρωσε τις αρχές της Ινδίας για το έγκλημα που συντελέστηκε, οι δράστες είχαν προλάβει ωστόσο να διαφύγουν. Όπως δήλωσε αργότερα ο Kartick Satyanaryan: «Ανησυχήσαμε πολύ όταν μάθαμε για την κατάστασή της και τρέξαμε να στείλουμε τον κτηνίατρό μας με αεροπλάνο στην Μπιχάρ για να σώσουμε τη Laxmi. Αυτή κατέληξε ωστόσο από τα μαρτύριά της και πέθανε. Η Wildlife SOS είναι αποφασισμένη να αποδώσει δικαιοσύνη για τη Laxmi και όλους τους άλλους ελέφαντες που υποφέρουν τέτοιες θηριωδίες».

Και δυστυχώς τα όσα πέρασε η Laxmi δεν είναι η εξαίρεση αλλά μάλλον ο κανόνας στην Ινδία, σε όσους έχουν ελέφαντες σε αιχμαλωσία. «Τέτοια παράνομη διακίνηση, παραμέληση και βαρύτατη κακοποίηση των ελεφάντων δεν είναι ανεκτή και ένα δεδικασμένο πρέπει κάποια στιγμή να τεθεί», είπε και η συνιδρυτής της Wildlife SOS, Geeta Seshamani…
https://www.youtube.com/embed/pV-U5w_v9Bc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ