Κόσμος

Οι εντυπωσιακές ασκήσεις του ρωσικού στόλου - Πύραυλοι Κρουζ στη Θάλασσα της Ιαπωνίας [βίντεο]

Σε μια επίδειξη ισχύος του Ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού και στέλνοντας μήνυμα προς... όλες τις κατευθύνσεις, πολεμικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους Κρουζ στο πλαίσιο ασκήσεων στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

30 πολεμικά πλοία και σκάφη συνοδείας -ανάμεσά τους τα μεγάλα αντιτορπιλικά «Ναύαρχος Τρίμπουτς», «Ναύαρχος Βινογκράντοφ» και το καταδρομικό «Βαριάγκ» καθώς και δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα μετέχουν στα ρωσικά γυμνάσια. Τα σκάφη πυροδότησαν πυραύλους Bazalt και έπληξαν στόχους σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, που έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=mZKgBZnxLbs

Ταυτόχρονα μια ομάδα κρούσης διεξήγαγε ανθυποβρυχιακές ασκήσεις με εκτοξεύσεις τορπιλών και πυραύλων.

Ρωσία και Κίνα ενισχύουν την αμυντική συνεργασία – ανάχωμα στην πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Την ίδια ώρα Ρωσία και Κίνα ενισχύουν τις διμερείς στρατιωτικές και πολιτικές σχέσεις τους στο πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας, που λειτουργεί ως ανάχωμα στα αμερικανικά συμφέροντα ειδικά στη Μέση Ανατολή.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου συναντήθηκε με ανώτατα στελέχη των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων στο πλαίσιο της συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στην πόλη Κινγκντάο της Κίνας και όπως τόνισε η σινορωσική αμυντική συνεργασία ενισχύεται. «Ο χρόνος αλλάζει τα πάντα, αλλά ευτυχώς δεν αλλάζει τις σχέσεις μας, τόσο τις διαπροσωπικές, όσο και τις διακρατικές και οι πολύ στενές, φιλικές σχέσεις των αρχηγών των κρατών μας το εγγυώνται», είπε τονίζοντας ότι η σχέση αυτή είναι «σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της παγκόσμιας και της περιφερειακής ασφάλειας».

Ο Σόιγκου έπλεξε το εγκώμιο της Κίνας για την υποστήριξη προς τη Μόσχα στο θέμα της Συρίας και την καταδίκη από το Πεκίνο της επίθεσης ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας.

Οι δύο χώρες επιδίδονται σ’ έναν αγώνα δρόμου για να εκσυγχρονίσουν τις ένοπλες δυνάμεις τους και να μειώσουν το προβάδισμα των ΗΠΑ. Παρά τις προσπάθειες Τραμπ και Πούτιν να γεφυρώσουν τις διαφορές Ουάσιγκτον-Μόσχας οι δύο ηγέτες παραδέχονται ότι οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται στο χειρότερο ίσως επίπεδο όλων των εποχών. Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να επιθυμούν βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία, αλλά τη βλέπουν περισσότερο ως ανταγωνιστική δύναμη, είπε ο Αμερικανός υφυπουργός Άμυνας, Πάτρικ Σάναχαν. «Η Ρωσία παραμένει στρατηγικός ανταγωνιστής. Κι οι προσπάθειές της υπονομεύουν τη Δύση», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Τass. Και συμπλήρωσε: «Οι σχέσεις είναι σημαντικές. Όλοι κατανοούμε τη σημασία τους. Αλλά είμαστε σε στρατηγικό ανταγωνισμό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...