Κόσμος

Νότια και Βόρεια Κορέα συμφώνησαν να μεταδώσουν τη συνάντηση των ηγετών τους

Η Νότια και η Βόρεια Κορέα συμφώνησαν να μεταδώσουν απευθείας την επικείμενη κορεατική σύνοδο κορυφής που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η Σεούλ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μεταδώσουν απευθείας τα σημαντικότερα γεγονότα και εκδηλώσεις της ιστορικής συνόδου κορυφής μεταξύ του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, από την πρώτη στιγμή, μάλιστα, όταν οι δύο ηγέτες θα δώσουν τα χέρια.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε ύστερα από τον δεύτερο γύρο συνομιλιών σε υπηρεσιακό επίπεδο για να συζητηθεί το θέμα της ασφάλειας, το πρωτόκολλο και η δημοσιογραφική κάλυψη για τη σύνοδο στη νοτιοκορεατική πλευρά της αποστρατικοποιημένης περιοχής μεταξύ των δύο χωρών, στο χωριό Πανμουντζόμ.

Ο Γαλάζιος Οίκος ανακοίνωσε ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε γενικές γραμμές σε συμφωνία για αυτά τα θέματα, προσθέτοντας ότι περισσότερες συζητήσεις θα γίνουν για να υπάρξει ένα πιο λεπτομερές σχέδιο για τη συνάντηση κορυφής.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι ο Κιμ θα περάσει πεζός μπροστά από τα γαλάζιου χρώματος κτίρια στο Πανμουντζόμ προκειμένου να διασχίσει τη στρατιωτική διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Μουν αναμένεται να χαιρετίσει τον Κιμ ακριβώς μπροστά από ένα τσιμεντένιο πεζούλι, το οποίο ουσιαστικά σηματοδοτεί το χερσαίο σύνορο μεταξύ των δύο χωρών στο Πανμουντζόμ.

Δεν είναι ακόμα γνωστό εάν οι δύο ηγέτες θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη τύπου.

Συνολικά 12 απεσταλμένοι από τις δύο πλευρές πήραν μέρος στη σημερινή συνάντηση, η οποία ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί (τοπική ώρα), διήρκησε πέντε ώρες και πραγματοποιήθηκε στο βορειοκορεατικό κτίριο Τονγκιλγκάκ στο Πανμουντζόμ, για να προετοιμάσουν την επερχόμενη σύνοδο κορυφής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ