Κόσμος

Νεκρός ο Μπαγκντάντι; Οι Ιρακινοί ισχυρίζονται ότι τον σκότωσαν

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα η ιρακινή πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο έδαφος της Συρίας.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, τα ιρακινά αεροπλάνα πλήττουν στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ της Συρίας.

Οι Ιρακινοί, που επιτίθενται μετά από άδεια που έλαβαν από το καθεστώς της Δαμασκού, χτυπάνε τους τζιχαντιστές στην περιοχή μεταξύ των πόλεων Αλμπουκαμάλ και Καΐμ.

Οι τζιχαντιστές από αυτή την περιοχή που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ κάνουν συνεχώς απόπειρες να διεισδύσουν στο ιρακινό έδαφος και τις προηγούμενες εβδομάδες σημειώθηκαν πολλές μάχες στην έρημο.

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Δευτέρας, υπήρξαν πληροφορίες ότι οι Ιρακινοί σκότωσαν σε αεροπορική επιδρομή τον υπαρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Συγκεκριμένα, ιρακινή πηγή πληροφοριών ισχυρίστηκε ότι αεροπορική επιδρομή βομβάρδισε τζιχαντιστές που είχαν συγκεντρωθεί σε ένα κτίριο σε συριακό έδαφος.

Μεταξύ των νεκρών αναφέρεται ότι είναι ο Άμπου Λούκμαν Αλ Σουρί, ο υπαρχηγός του Ισλαμικού Κράτους και αναπληρωτής του «χαλίφη» Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Ο Αλ Σουρί στρατολογούσε βομβιστές αυτοκτονίας και τους έστελνε στο Ιράκ να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ