Πολεμικό Ναυτικό

Ναύαρχος Χρηστίδης: Γιατί οι γαλλικές φρεγάτες είναι «υπερόπλα».. - Δείτε το βίντεο

Οι φρεγάτες Fremm είναι υπερσύγχρονα όπλα που μας πάνε σε άλλο επίπεδο..λέει ο Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης.

Αναζητήσαμε το σχόλιό του, με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για το ενδεχόμενο το Πολεμικό Ναυτικό είτε να νοικιάσει είτε να αποκτήσει τις γαλλικές φρεγάτες. Επισήμως το σενάριο της ενοικίασης διαψεύδεται, αλλά οι πληροφορίες επιμένουν ότι στην τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα- Μακρόν τέθηκε επί τάπητος η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με υπερσύγχρονα όπλα γαλλικής κατασκευής.

Οι γαλλικές φρεγάτες έχουν βλήματα εδάφους αέρος που μπορούν να αντιμετωπίσουν και αεροσκάφη και κατευθυνόμενα βλήματα, εξηγεί ο Ναύαρχος Χρηστίδης, ενώ τα βλήματα επιφάνειας επιφάνειας που διαθέτουν είναι πολύ εξελιγμένα και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στον ηλεκτρονικό και στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο. Ενα άλλο πλεονέκτημα των πλοίων αυτών, λέει ακόμα ο Ναύαρχος Χρηστίδης στο iefimerida, είναι ότι όταν είναι δύο μαζί, μπορούν να εντοπίσουν τα εχθρικά αεροσκάφη από πολύ μακριά χάρη στους ειδικούς σένσορες που διαθέτουν, ενώ επειδή έχουν πολύ μεγάλο αριθμό βλημάτων, μπορούν να αντιμετωπίσουν πολλαπλούς στόχους, είτε αυτά είναι αεροσκάφη είτε κατευθυνόμενα βλήματα.

Κάθε τέτοιο πλοίο κοστίζει ομως 800 εκ ευρώ μαζί με τους πυραύλους του. Ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για ναυπήγηση στην Ελλάδα νέων φρεγατών, σε συνεργασία με την γαλλική πολεμική βιομηχανία.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης του Ναυάρχου Χρηστίδη στο iefimerida.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Y_YLa5C4JC0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...