Απόψεις

Ναύαρχος Δεμέστιχας: Υπεροπλία στο Αιγαίο αποκτά το ΠΝ …με τις Φρεγάτες FREMM - [vid]

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο ο Ναύαρχος Δεμέστιχας ανέφερε ότι τα εν λόγω πλοία θα αναβαθμίσουν τις επιχειρήσεις και την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας.

 

«Είναι θαυμάσιες φρεγάτες, μεγάλα πλοία κι έχουν δυνατότητες Aεραμύνης πάρα πολύ καλές για άμυνα περιοχής. Δηλαδή δεν θα μπορεί τίποτα να τις πλησιάσει στα 70-90 μίλια. Έχουν βλήματα που προσβάλουν στόχους ξηράς σε πολύ μεγάλο βάθος.

 

Άρα αναβαθμίζεται αυτόματα το ελληνικό ναυτικό. Μάλιστα, η παράδοση θα γίνει με hot-transfer, δηλαδή μέσα σε τέσσερις μήνες θα μπει το ελληνικό πλήρωμα παράλληλα με το γαλλικό», είπε.

 

Σημείωσε δε ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί μια «γερή ένεση» για το Πολεμικό Ναυτικό και θα φέρει μια καλή υπεροπλία στο Αιγαίο, όπως είχε η Ελλάδα παλαιότερα, από το 1990 μέχρι το 2000 με τα αντιτορπιλικά τύπου ADAMS.

 

«Ο ισχυρός επιβάλλει την θέλησή του. Συνεπώς η Ελλάδα θα πρέπει να ισχυροποιείται και στρατιωτικά, όσο έχει αυτή την απειλή που εκφράζεται από την Τουρκία δια λόγων και πολλές φορές διά έργων», τόνισε.

https://www.youtube.com/watch?v=yVZ6cxSumUo

Ο Ναύαρχος Δεμέστιχας  μετρά τα λόγια του, αλλά και δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομα τους …Χαρακτηριστικά στον εμβολισμό του «ΓΑΥΔΟΣ» απο. του Τούρκικο ανέφερε ¨

Ε όχι και «εξαιρετική και ψύχραιμη » η στάση του Κυβερνήτη του «Γαύδος» :Έπρεπε να στρέψει την Πλώρη του καταπάνω στο Τούρκικο !

πηγή: veteranos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ