Κόσμος

Νέο αρματαγωγό παραλαμβάνει η Τουρκία

Παραδόθηκε στο Τουρκικό Ναυτικό (TDK) το δεύτερο και τελευταίο αρματαγωγό κλάσης «Bayraktar». Πρόκειται για το TCG «Sancaktar» (L-403) το οποίο καθελκύστηκε τον Ιούλιο του 2016. Το TCG «Bayraktar» (L-402) καθελκύστηκε το Σεπτέμβριο του 2015 και παραδόθηκε στο TDK τον Απρίλιο του 2017.

Το μήκος των πλοίων είναι 138,7 μέτρα και το εκτόπισμα τους, με πλήρη φόρτο, είναι 7.254 τόνοι. Η μέγιστη ταχύτητα τους είναι 18 κόμβοι την ώρα (33 χιλιόμετρα την ώρα), ενώ με ταχύτητα πλεύσης 15 κόμβους την ώρα (28 χιλιόμετρα την ώρα) η μέγιστη εμβέλεια τους είναι 7.600 χιλιόμετρα.

Ο οπλισμός τους αποτελείται από δύο πυροβόλα των 40 χιλιοστών, δύο δίδυμα πυροβόλα των 20 χιλιοστών, δύο πολυβόλα των 12,7 χιλιοστών και δύο συστήματα εγγύς άμυνας Phalanx Mk.15. Το κύριο ραντάρ των πλοίων είναι το Smart-S Mk.2.

Το σχετικό συμβόλαιο, ύψους € 370 εκατομμυρίων, μεταξύ του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας και των ναυπηγείων ADIK Furtrans, για τη ναυπήγηση των δύο πλοίων υπογράφηκε τον Μάιο του 2011. Κάθε πλοίο μπορεί να μεταφέρει έως και 350 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες (συν 129 άτομα πλήρωμα), 20 άρματα μάχης και 24-60 οχήματα, ανάλογα το μέγεθος τους, σε δύο καταστρώματα συνολικού εμβαδού 1.790 τετραγωνικών μέτρων (1.100 τετραγωνικά μέτρα είναι το κάτω κλειστό κατάστρωμα και 690 τετραγωνικά μέτρα είναι το άνω ανοικτό κατάστρωμα).

Κάθε πλοίο ενσωματώνει και τέσσερις οργανικές αποβατικές ακάτους, ενώ το ελικοδρόμιο τους μπορεί να υποδεχθεί ένα ελικόπτερο.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...