Κύπρος

Νέες εξελίξεις στο διπλό φονικό της Κύπρου: Ο 33χρονος «έδειξε» τους συνεργάτες του

Σύμφωνα με τον «Πολίτη», ο 33χρονος φέρεται να έχει ήδη κατονομάσει από χθες δύο αδέλφια από την Λευκωσία, με «βαρύ παρελθόν» και γνωστούς στις Αρχές – Σήμερα αναμένεται να τα καταθέσει και επισήμως – Εξάλλου σήμερα ενδέχεται να καταθέσει γραπτώς και ο 15χρονος – Έρευνες στο περιβάλλον του 33χρονου – Τι δήλωσε ο δικηγόρος του 15χρονου Γ. Παπαϊωάννου για την στοχοποίηση του πελάτη του – Χθες ο Ιατροδικαστής Μ. Ματσάκης αποχωρώντας από το Αρχηγείο Αστυνομίας δήλωσε ότι η υπόθεση έχει εξιχνιαστεί, ωστόσο ακόμα το παζλ δεν έχει συμπληρωθεί και αναμένεται αγώνας δρόμου για λήψη επιπλέον καταθέσεων
Σύμφωνα λοιπόν με πηγές που επικαλείται ο «Πολίτης», ο 33χρονος εμπλεκόμενος στο διπλό φονικό του Στροβόλου φέρεται ήδη από χθες να έχει κατονομάσει δύο αδέλφια ως συνεργούς του, οι οποίοι είναι γνωστοί των Αρχών και με βεβαρημένο παρελθόν, πλούσιο σε διαρρήξεις και κλοπές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ύποπτος αναμένεται σήμερα πλέον να καταθέσει τα παραπάνω σε επίσημη ενυπόγραφη κατάθεσή του, εμπλέκοντας ως συνεργούς του, ο βαθμός εμπλοκής του ιδίου στο διπλό φονικό δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί, δύο αδέλφια από τη Λευκωσία με πλούσιο παρελθόν σε κλοπές, διαρρήξεις, αλλά και διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων.

Εξάλλου, με την Αστυνομία και τους ανακριτές να πιέζονται ασφυκτικά από τον χρόνο, αναμένεται ενδεχομένως και σήμερα να προβούν σε νέες συλλήψεις, κατόπιν εξασφάλισης ενταλμάτων.

Παράλληλα, θεωρείται ως ιδιαίτερα πιθανόν να καταθέσει γραπτώς εντός της ημέρας και ο 15χρονος γιος της οικογενείας, χωρίς να αποκλείεται να κληθεί να αναγνωρίσει σε παράταξη τον 33χρονο.

Κρίσιμη ημέρα εξελίξεων
Εξάλλου και σήμερα αναμένεται πως ο 33χρονος θα κληθεί να καταθέσει, με τον χρόνο να πιέζει τους ανακριτές, προκειμένου να εκμαιεύσουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν για τα όσα γνωρίζει και τον βαθμό εμπλοκής του. Παράλληλα, φαίνεται πως εξετάζονται από ειδικούς του εγκληματολογικού δύο σημειωματάρια τα οποία και ανευρέθηκαν στο όχημα του συλληφθέντος, τα οποία τα «ξεσκονίζουν» για τυχόν ανεύρεση επιπλέον στοιχείων αναφορικά με το διπλό φονικό.

Παράλληλα, κανείς δεν αποκλείει και δεύτερη σύλληψη εντός των επομένων ωρών ή ημερών, καθώς εμπλοκή δευτέρου προσώπου στην υπόθεση προκύπτει τόσο από την μαρτυρία του 15χρονου όσο και και από τα όσα ελέχθησαν από τον 33χρονο ενώπιον του δικαστηρίου, κατά την περιγραφή των γεγονότων. Όπως αναφέρεται η Αστυνομία πρόκειται να λάβει επιπλέον 90 καταθέσει, ενώ ήδη έχουν ληφθεί περί τις 111, ενώ θα διεξαχθούν έρευνες σε διάφορες περιοχές της Κύπρου. Είναι προφανές ότι καταθέσεις αναμένεται να ληφθούν από πρόσωπα οικεία του άμεσου φιλικου και οικογενειακού περιβάλλοντος του 33χρονου.

Τι λέει ο δικηγόρος του 15χρονου
Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Παπαϊωάννου, προβαίνοντας σε δηλώσεις στο Κρατικό Ραδιόφωνο νωρίς σήμερα (27/4), ανέφερε πως η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται με βάση μία πληροφορία, προσθέτοντας πως αν αυτή δεν υπήρχε ο 15χρονος θα είχε παραμείνει στοχοποιημένος από ΜΜΕ και διάφορες άλλες «πηγές», «κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους να νιώθει την απόρριψη, χωρίς να υπάρχει οποιοδήποτε υπόβαθρο».

Ο κ. Παπαϊωάννου προσέθεσε πως ευτυχώς για το παιδί εξελίχθηκαν έτσι όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα, ενώ αργότερα προβαίνοντας σε δηλώσεις και προς το SigmaLive, επανέλαβε ότι με όσα η Αστυνομία κατέθεσε ενόρκως προκύπτει ότι ο ανήλικος γιος είναι αμέτοχος στον φόνο. «Σ’ αυτό το στάδιο δεν έχω πρόσβαση στο μαρτυρικό υλικό, για να μπορώ να μιλώ με απόλυτη βεβαιότητα για το τι έχει γίνει.

«Η πληροφόρηση την οποία έχω, είναι ότι ουδέποτε επεστάθη η προσοχή στον ανήλικο, ώστε να θεωρηθεί ως ύποπτος και να ενεργοποιούνται τα δικαιώματά του. Παρά το γεγονός αυτό, αν κάποιοι ισχυρισμοί της Αστυνομίας έχριζαν τον ανήλικο ως εν δυνάμει ύποπτο, γι’ αυτό το θέμα έχω απόψεις, αλλά δεν είναι προς δημοσιοποίηση. Επίκειται κάποια διαδικασία, αλλά είναι ως μάρτυρας».

Σήμερα η δεύτερη κατάθεση του 15χρονου;
Παράλληλα, σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηβασίλη σε άρθρο του για την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», δεν αποκλείεται σήμερα τελικώς να δοθεί η δεύτερη και γραπτή πλέον κατάθεση από τον 15χρονο γιο του ζεύγους για τα όσα τραγικά βίωσε το βράδυ του άγριου διπλού φονικού, στην παρουσία ψυχιάτρου, του δικηγόρου της οικογένειας και άλλων ειδικών. Παράλληλα, από χθες αναφέρθηκε πως ο 15χρονος ενδέχεται να κληθεί σε αναγνωριστική παράταξη προκειμένου να δει και να αναγνωρίσει τον 33χρονο ως έναν εκ των δύο δραστών.

Η αλλαγή στον ρού της υπόθεσης, που κατεδείκνυε προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση την διαλεύκανσή της, ήρθε όταν εξασφαλίσθηκε μαρτυρία πως ο 33χρονος είχε θεαθεί στην σκηνή κατά την ώρα τέλεσης του διπλού φονικού. Παράλληλα, πολλοί έμειναν εμβρόντητοι, όταν αναφέρθηκε ο εντοπισμός ενός ζεύγους παπουτσιών στην αυλή της οικίας, το φέρεται να ανήκει στον 33χρονο, με τον ίδιο να λέει πως κάποιοι τα έβαλαν εκεί για να τον ενοχοποιήσουν.

Ασυμπλήρωτο παζλ
Παρόλο που από χθες σύμφωνα και με την Αστυνομία η υπόθεση βρίσκεται υπό εξιχνίαση και ενώ ακόμα και ο ιδιαίτερα επικριτικός για τους χειρισμούς της Αστυνομίας και της Νομικής Υπηρεσίας Ιατροδικαστής της οικογένειας των θανόντων, Μάριος Ματσάκης, αποχωρώντας από το Αρχηγείο χθες δήλωσε ότι η υπόθεση έχει ουσιαστικά διαλευκανθεί, ακόμα παραμένουν πολλά ασυμπλήρωτα κομμάτια στο παζλ μιας περίπλοκης και ιδιάζουσας υπόθεσης.

Παρότι έχει τεκμηριωθεί η εμπλοκή του 33χρονου ως υπόπτου για το διπλό φονικό του Στροβόλου, η Αστυνομία διερευνά με εντατικούς ρυθμούς τον βαθμό εμπλοκής του, καθώς δεν συνάγεται από πουθενά ότι είναι το άτομο που μαχαίρωσε το ζεύγος με απανωτές μαχαιριές, με τους ανακριτές όμως να φαίνονται αισιόδοξοι ως προς τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών, αλλά πιθανόν και των ηθικών αυτουργών, καθώς η Αστυνομία είχε αναφέρει στην πρώτη ανακοίνωση για την σύλληψή του ότι ο 33χρονος δεν είναι ο ηθικός αυτουργός, ενώ παράλληλα, αναζητούνται και τα κίνητρα των δραστών.

Ο 33χρονος ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας χθες, ενώ παραδέχθηκε την σε κάποιο βαθμό εμπλοκή του στο ειδεχθές έγκλημα, εκφράζοντας παράλληλα και την πρόθεση να αναφερθεί με ονόματα και λεπτομέρειες, εντούτοις αυτό δεν συνέβη χθες κατά την διαδικασία κράτησής του, μετά την ανανέωση του διατάγματος κράτησής του, καθώς αν και είχε προγραμματισθεί η περαιτέρω ανάκρισή του, εντούτοις αυτός δήλωσε ότι είναι εξουθενωμένος και πως επιθυμεί να κοιμηθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...