Άγιο Όρος

Μοναχική κουρά και χειροτονία Ιερέα στην Ι.Μ Δοχειαρίου Αγίου Όρους

Του Ηλία Προύφα
Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε χθες το πρωί η Κυριακή των Βαΐων, στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους.
Πλήθος πιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνέρρευσαν στο φιλόξενο Δοχειάρι, όπου παρακολούθησαν την πρωινή θεία λειτουργία και την κατανυκτική απογευματινή ακολουθία του νυμφίου.

Σύμφωνα με το Δοχειαρίτικο τυπικό, το πρωί τελέσθηκε η καθιερωμένη λιτανεία, στην οποία προεξείχε ο Ουκρανός Επίσκοπος Ομπούχοβο κ.κ. Ιωνάς, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Γρηγόριο και πλειάδα ιερομονάχων, ιερέων, διακόνων και μοναχών.
Πριν το τελετουργικό της λιτανείας και κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η Μοναχική κουρά του νέου Μοναχού της αδελφότητας Δανιήλ και χειροτονία του νέου Δοχειαρίτη Ιερέα Π. Πολύκαρπου.

Μετά το τέλος της τελετής ακολούθησε Μοναστηριακή τράπεζα και κατόπιν οι πιστοί, είχαν την ευκαιρία να λάβουν την ευλογία του Δοχειαρίτη Καθηγουμένου Γέροντα Γρηγορίου, ο οποίος επέστρεψε στη Μονή και αναρρώνει πλήρως, μετά την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...