Περιβάλλον

Μια οικογένεια σώζει αυτό το μικροσκοπικό γατάκι αλλά τους περιμένει μια μεγάλη έκπληξη όταν καταλαβαίνουν ότι δεν είναι…

Υπάρχει μια παροιμία που λέει, “Δεν κληρονομούμε τη γη από τους προγόνους μας, την δανειζόμαστε από τα παιδιά μας.” Αυτό μας θυμίζει ότι δεν είμαστε η τελευταία γενιά που ζει σ’ αυτόν τον όμορφο πλανήτη. Και επίσης, δεν ζούμε μόνοι μας σε αυτό εδώ το ‘σπίτι’.

Όταν δεν αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της συνύπαρξης και της τροφικής αλυσίδας, σπρώχνουμε πολλά πλάσματα στο χείλος της εξαφάνισης. Άμεσα και έμμεσα, καταστρέφουμε τα σπίτια τους και σκοτώνουμε τον εφοδιασμό των τροφίμων τους.

Το πρόβλημα αυτό μπορεί να φαίνεται μεγάλο, αλλά υπάρχουν πολλές ευκαιρίες ν’ ανοίξουμε τα μάτια και τις καρδιές μας στα ζώα που ζουν γύρω μας, και εμείς πρέπει να τις αρπάξουμε.

Αυτό ακριβώς έκανε μια οικογένεια στην Ταϊλάνδη όταν εντόπισε ένα μικρό γατάκι έξω από το σπίτι της. Ήταν κρύο, πεινασμένο, και πολύ πιο μικροσκοπικό από τη μέση γάτα. Κάλεσαν την οργάνωση της άγριας ζωής για να το κοιτάξει και έμαθαν ότι ανήκε σε ένα σπάνιο είδος.

 

Η οικογένεια ήταν έξω για κάποιες υποχρεώσεις, όταν εντόπισε ένα γατάκι κατά μήκος του δρόμου. Το πλησίασαν για να το δουν καλύτερα και σοκαρίστηκαν από το πόσο μικρό ήταν. Έμοιαζε σαν να είχε μόλις γεννηθεί.

Αποφάσισαν να πάρουν τη μικρή γούνινη μπαλίτσα στο σπίτι τους όπου θα ήταν ασφαλής και ζεστή.

Η οικογένεια ήξερε ότι υπήρχε κάτι διαφορετικό σ΄αυτό το γατί.

Όταν η οικογένεια πήρε το γατάκι στο σπίτι, κοίταξε προσεκτικά τα πόδια του, τη γούνα του και το πρόσωπο του. Ωστόσο, δεν έμοιαζε με κανονική γάτα.

Για να βεβαιωθούν, κάλεσαν το Ίδρυμα Άγριας Ζωής της Ταϊλάνδης (WFFT). Τους είπαν ότι ήταν ένας αγριόγατος ψαράς, ένα σπάνιο είδος που αναγράφεται στην Κόκκινη Λίστα της IUCN.

Δεν ήξεραν τίποτα γι’ αυτό το είδος γάτας.

“Μας είπαν ότι η μητέρα του γατιού ήταν μια γάτα που είχαν βρει σ’ ένα χωράφι δίπλα στο σπίτι το οποίο τη φιλοξενούσε πριν από μερικά χρόνια,” δήλωσε η WFFT.

“Η οικογένεια κράτησε τη γάτα για ένα διάστημα μέχρι να μεγαλώσει και στη συνέχεια την άφησε να πάει πίσω στην άγρια φύση.”

“Καθώς κινούνταν τα γατάκια, το ένα βρέθηκε στο δρόμο,” δήλωσε η WFFT.

Είναι σημαντικό για τη μητέρα να βρει ένα ασφαλές μέρος να γεννήσει τα παιδιά της. Η μητέρα αισθάνθηκε ασφαλής γύρω από την οικογένεια, και μάλλον αυτός ήταν ο λόγος που ήρθε να γεννήσει κοντά στο σπίτι τους.

Οι διασώστες πιστεύουν ότι πρέπει να της είχε πέσει το ένα κατά λάθος, ενώ μετακινούσε τα μικρά της σε μια ακόμη πιο ασφαλή τοποθεσία.

Το γατάκι πλέον λαμβάνει την κατάλληλη φροντίδα.

Οι διασώστες περίμεναν στο σπίτι της οικογένειας για την επιστροφή της μητέρας, αλλά, δυστυχώς, ποτέ δεν επέστρεψε.

“Προς το παρόν, το φροντίζει η κτηνιατρική μας ομάδα. Το μικρό γατάκι περνάει το χρόνο του σε ειδική θερμοκοιτίδα που δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον γι’ αυτό, όπου μπορούν να ικανοποιηθούν οι ειδικές ανάγκες του,” είπε η WFFT.

Τον ονόμασαν Simba.

Χωρίς τη βοήθεια της οικογένειας, ο Simba θα είχε πεθάνει.

“Ο αγριόγατος ψαράς είναι μεσαίου μεγέθους αγριόγατα της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας και αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης,” δήλωσε η WFFT.

Ελπίζουμε ότι το μικροσκοπικό γατάκι θα τα καταφέρει και ότι ο κόσμος δεν θα στερηθεί αυτό το αξιολάτρευτο είδος.

Συγχαρητήρια στην όμορφη οικογένεια που το πήρε και το βοήθησε όταν το είδε.

Πηγή: mpoykalas

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ