Εθνικά θέματα

Με δύο ελικόπτερα παντός καιρού ενισχύεται η Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου

Με δύο ελικόπτερα παντός καιρού, τα οποία θα εξυπηρετούν τις ανάγκες κυρίως των μικρών νησιών, θα ενισχυθεί η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης που παρευρέθηκε στο αναπτυξιακό συνέδριο της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου.

Μιλώντας στη θεματική ενότητα για τη νησιωτικότητα, τις υποδομές, την προσβασιμότητα και το μεταφορικό ισοδύναμο, έκανε γνωστό ότι τα ελικόπτερα θα σταθμεύουν μόνιμα σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες αντίστοιχα, ενώ θα χρησιμοποιούνται και για τις αεροδιακομιδές ασθενών.

Επίσης αναφέρθηκε και στα υδατοδρόμια κάνοντας γνωστό ότι το σχετικό νομοσχέδιο για τη λειτουργία τους θα ψηφιστεί μέσα στον επόμενο μήνα. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η εκπόνηση της μελέτης ύψους 50 εκ ευρώ για το νέο δρόμο από αεροδρόμιο προς την πόλη της Ρόδου που θα «περνά» πίσω από τη Φιλέρημο και καλώς εχόντων των πραγμάτων το έργο θα δημοπρατηθεί μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2019.

Παράλληλα ο υπουργός δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε συνεργασία με το δήμο Ρόδου και το έργο της περιμετρικής στο σημείο που έχει σταματήσει, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα σε περιφέρεια, δήμο και ΔΕΥΑΡ για τη διαχείριση του νερού από το φράγμα Γαδουρά.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι από την 1η Ιουλίου θα εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά μας σε πιλοτικό επίπεδο, και θα αφορά τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τα εμπορεύματα των επιχειρήσεων.

Πηγή: rodiaki.gr 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ