Εκκλησία

Μέγιστη βλασφημία για τη Μεγάλη Παρασκευή από την «Ένωση Αθέων»!

Εδώ και πολλά χρόνια, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ένα ποσοστό «προοδευτικών» (και «δημοκρατών» βεβαίως - πακέτο πάνε αυτά στα αλαζονικά μυαλά τους) που αυτοπροσδιορίζονται με τις ιδιότητες αυτές και αυτοϊκανοποιούνται, αποκαλώντας όλους τους υπόλοιπους φασίστες. Και ποιος είναι φασίστας κατά τη γνώμη τους; Μα οποιοσδήποτε δεν είναι «δημοκράτης» σαν και του λόγου τους. Αναλύοντας τις έννοιες αυτές, σύμφωνα με τις παραπάνω «αυθεντίες», «προοδευτικός» είναι όποιος:

  • Αυτοχαρακτηρίζεται άπατρις ή κοσμοπολίτης που «πνίγεται» επειδή γεννήθηκε Έλληνας.
  • Αυτοθαυμάζεται επειδή είναι άθεος ενώ ταυτόχρονα προσβάλλει την Ορθόδοξη Πίστη και όσους την ασπάζονται, χαρακτηρίζοντάς τους άμεσα ή έμμεσα ως ηλιθίους.
  • Ειρωνεύεται τους Ορθόδοξους Χριστιανούς για την Πίστη τους ενώ ταυτόχρονα μπορεί να καταθέτει του κόσμου τα χρήματα σε χαρτορίχτρες και καφεμάντισες ή να «ακουμπάει» την ψυχή του στις Ανατολικές και «ψαγμένες» Θρησκείες, θαυμάζοντας τους διδασκάλους τους γκουρού.
  • Κοροϊδεύει τους Ορθοδόξους Χριστιανούς για την «αφέλειά» τους, να πιστεύουν στη Γένεση του κόσμου από τον Θεό ενώ αποδέχεται, με την κορυφαία νοημοσύνη που τον διακατέχει και με την ευφυία που όπως βαυκαλίζεται διαθέτει, τη θεωρία της προέλευσης του ανθρώπου από τους …πιθήκους που είναι βεβαίως …επιστημονική! Και γιατί είναι επιστημονική; Μα αφού έρχεται σε αντίθεση με την ύπαρξη του Θεού, τι άλλο θα είναι;

Και δεν αναρωτήθηκε ποτέ ο καημένος αφού ο άνθρωπος αποτελεί την εξέλιξη των πιθήκων, πώς είναι δυνατό να υπάρχουν ακόμη πίθηκοι; Γιατί αυτοί δεν εξελίχθηκαν βρε αδελφέ; Κι αν κάποια στιγμή τον απασχόλησε περιστασιακά το συγκεκριμένο ερώτημα, σίγουρα θα το έλυσε αμέσως, με την πρωτοποριακή σκέψη πως σκόπιμα οι επιστήμονες επιτρέπουν στους πιθήκους, να υπάρχουν για να μας …θυμίζουν την καταγωγή μας.

Κάποιος άλλος «προοδευτικός» άθεος μπορεί, να πιστεύει πως το σύμπαν γεννήθηκε με …big bang. Όπως και θα εξαφανιστεί μετά από …11 τρισεκατομμύρια χρόνια όπως διαβεβαίωσαν πρόσφατα «κορυφαίοι επιστήμονες» για να μην ανησυχούμε όπως είπαν. Η επιστήμη στο φόρτε της! Αυτό μάλιστα! Φαίνεται απολύτως φυσιολογικό και πειστικό! Αυτές είναι τεκμηριωμένες θεωρίες αφού οι κάθε μορφής «προοδευτικοί» πιστεύουν, μόνο θεωρίες επιστημόνων που …αποδεικνύονται. Η συγκεκριμένη βέβαια θα αργήσει κάποια χρονάκια αλλά δε βαριέσαι αφού είναι επιστημονική και κυρίως αφού αμφισβητείται η ύπαρξη του Θεού, κομμάτια να γίνει.

  • Εκστασιάζεται στην ιδέα της παγκόσμιας ειρήνης αλλά απεχθάνεται τον λόγο αγάπης του Χριστού που αν εφαρμόζονταν, δεν θα υπήρχε κανένα θέμα παρόμοιας συζήτησης.
  • Υπερασπίζεται το (αυτονόητο) δικαίωμα των ομοφυλόφιλων, να επιλέγουν συντρόφους του ίδιου φύλου ενώ ειρωνεύεται κι αμφισβητεί τον ευλογημένο θεσμό του Ορθόδοξου γάμου.

Μπορώ να αναφέρω πολλές ακόμη ιδιαιτερότητες, του αυτοαποκαλούμενου ως προοδευτικού αλλά δεν σκοπεύω να εξαντλήσω το θέμα. Αυτό που με παρακίνησε για να γράψω αυτό το κείμενο, ήταν (αυτή τη φορά) η πρό(σ)κληση της «ένωσης άθεων» σε «φανερό δείπνο», τη Μεγάλη Παρασκευή, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις της Ελλάδας, με τις απίστευτες και απρόκλητες ειρωνείες τους για την Πίστη και τη Νηστεία των Ορθοδόξων Χριστιανών που κορυφώνεται τη Μεγάλη Παρασκευή.

Είναι οι καημένοι τόσο τυφλωμένοι από το μίσος τους για τον Θεάνθρωπο που και Τον Ίδιο βλασφημούν ανενδοίαστα και τους πιστούς Του προσβάλλουν βάναυσα, μιλώντας για «γελοίο» πένθος (θου Κύριε) που τους ενέπνευσε να το γλεντήσουν, με πρόσκληση κρεατοφαγίας, σε όσους μπορούν! Το πόσο διεστραμμένη είναι η απόφασή τους αυτή, να …γλεντήσουν με το πένθος των άλλων, θα το καταλάβουν, μόνο αν χάσουν κάποιον δικό τους (δεν το εύχομαι) και ενώ οι ίδιοι πενθούν, οι γείτονές τους καλούν (την ώρα της κηδείας) όλο τον υπόλοιπο κόσμο, να ….γλεντήσει τον θάνατο του ανθρώπου τους!

Ρωτώ λοιπόν την «Ένωση Αθέων» γιατί προκαλούν τόσο απροκάλυπτα τους Χριστιανούς, καλώντας τους άθεους και όλους, όσοι είναι «κρεατοφάγοι, αποκλειστικοί χορτοφάγοι και/ή ενδιάμεσα» σε δημόσια κρεατοφαγία τη Μεγάλη Παρασκευή, στο κέντρο μεγάλων πόλεων της Ελλάδας; Ποιος είναι ο σκοπός τους;

Εκτιμώ, με μεγάλη πιθανότητα να πέσω μέσα πως την «ένωση άθεων» αποτελούν κυρίως κάτι «παιδιά» (ανεξαρτήτως ηλικίας) που δεν μεγάλωσαν ακόμη και χρειάζονται μιαν επανάσταση ενάντια στο …«κατεστημένο» της διδασκαλίας του Χριστού. Θέλουν να αποδείξουν στον εαυτό τους και στους γύρω τους πως αυτοί αποτελούν κάτι ξεχωριστό. Πως είναι ιδιαίτεροι τύποι, ασυμβίβαστοι, καθόλου συνηθισμένοι, με ευρύτητα σκέψης, πολύ υψηλό βαθμό ευφυίας και δεν πείθονται από τα «παραμύθια» των Ευαγγελίων (θου και πάλι Κύριε)!

Σαν «παιδιά» όμως φοβούνται κιόλας τις συνέπειες, των προκλήσεων που θα προβούν και γι αυτό προσέχουν πολύ πού θα επιδείξουν τις παλληκαριές τους. Γι αυτό επιλέγουν, να κάνουν τον έξυπνο εκ του ασφαλούς επειδή δεν κινδυνεύουν να πάθουν κάτι. Αλλιώς, αφού δηλώνουν άθεοι γιατί δεν ειρωνεύονται και τη νηστεία του ραμαζανιού, εδώ ή σε κάποια μουσουλμανική χώρα; Η απάντηση είναι ευνόητη. Επειδή θέλουν το κεφάλι τους στη θέση του. Εκτός βέβαια, αν προσδοκούν την σκληρή αντίδραση των Χριστιανών ώστε να τους καταγγείλουν μετά ως «φασίστες, αναχρονιστικούς και οπισθοδρομικούς και που δεν σέβονται τις αντίθετες απόψεις»!

Ζητώ συγγνώμη επειδή ίσως ασχολήθηκα, πολύ περισσότερο απ’ όσο αξίζει. Άλλωστε η πρόσκληση ήταν σε μια …ταβέρνα των Αθηνών και στη …διασταύρωση δυο κεντρικών δρόμων της Θεσσαλονίκης! Η σχετική πρόσκληση όμως, αναπαρήχθη από δημοφιλή ιστοσελίδα (Αλφαβήτα) που διαβάζουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, με τίτλο «Η Ενωση Αθέων διοργανώνει τη Μεγάλη Παρασκευή δείπνο κρεατοφαγίας - Ο Φανερός Δείπνος». Την σχετική πρόσκληση αναπαρήγαγαν κι άλλες δημοφιλείς ιστοσελίδες ενώ τα κανάλια της τηλεόρασης, έστειλαν σίγουρα εκεί απεσταλμένους για την καθιερωμένη ετήσια αποτύπωση της βλασφημίας όπως κάθε χρόνο κάνουν. Άλλωστε η Ελληνική τηλεόραση προσφέρει με μεγάλη ευκολία βήμα, σε παρόμοιες κινήσεις, παρά την σπατάλη, του περίφημου …πολύτιμου τηλεοπτικού χρόνου!

Δεν θέλω να πω περισσότερα. Γι αυτό δηλώνω προκαταβολικά πως κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα απαντήσω στο (συνήθη) βομβαρδισμό, ειρωνικών ή άσχετων σχολίων όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει για κείμενα που ενοχλούν τους «εργολάβους», της κατεδάφισης κάθε αξίας που συνδέει τους Έλληνες με το παρελθόν τους.

Κλείνοντας απλώς να επισημάνω πως σκοπός μου δεν είναι, να προσβάλλω όσους θεωρούν τον εαυτό τους προοδευτικό ή άθεο (δικαίωμά τους είναι) αλλά να τους καλέσω, να πάψουν εκείνοι να προσβάλλουν, όσους έχουν αντίθετες απόψεις μ’ αυτούς. Βαρέθηκα την κομπορρημοσύνη, την ειρωνεία, τις βλασφημίες και την αλαζονεία τους. Ζητώ από τους απανταχού άθεους ή/και αυτοαποκαλούμενους «προοδευτικούς», το αυτονόητο. Όπως αυτοί είναι ελεύθεροι, να (μην) πιστεύουν ό,τι θέλουν, έτσι δικαιούνται και οι υπόλοιποι, να πιστεύουν όπου θέλουν. Και καλό είναι, να μην προσβάλλουν και να μην ειρωνεύονται την Πίστη κανενός.

Στους πρόθυμους δε να παρατηρήσουν, τάχα αφελώς πως και στο κείμενο υπάρχουν έντονες ειρωνείες για τους παραπάνω, απαντώ προκαταβολικά πως η φυσική επιστήμη ισχυρίζεται πως «κάθε δράση προκαλεί αντίδραση». Τρίτος νόμος του Νεύτωνα που φυσικά αδυνατούν να απορρίψουν αφού τον διατύπωσε επιστήμονας και όχι κάποιος «αμόρφωτος» Άγιος ή Μοναχός!

Τέλος, σε όσους Ορθοδόξους Χριστιανούς νηστεύουν τη Μεγάλη Σαρακοστή επειδή πιστεύουν στον Ένα και Μοναδικό Θεό που καταδέχτηκε να έλθει στη Γη, να διδάξει την Αγάπη που από τη βιαιότητα των αντιδράσεων, φαίνεται πως ερεθίζει ιδιαίτερα, όσους δεν μπορούν να την αντέξουν, για να εισπράξει μίσος, να βασανιστεί, να Σταυρωθεί και στο τέλος να Αναστηθεί ώστε να προσφέρει την Ελπίδα της Αιώνιας ζωής, εύχομαι ο Χριστός, η Παναγία και όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, να τους δίνουν δύναμη για να αντέχουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας και να φρουρούν την πατρίδα μας, στις δύσκολες ώρες που βιώνει τα τελευταία χρόνια. Καλή Ανάσταση!

Δημήτρης

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ