Κυπριακό

Λευκωσία: Ξεκίνησε το δείπνο Αναστασιάδη - Ακιντζί

Είναι η πρώτη συνάντηση τους μετά το ναυάγιο στο Κράν Μοντανά - Με απαίτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη έχει απαγορευθεί η κάλυψη του δείπνου, από δημοσιογράφους, κινηματογραφιστές και φωτογράφους

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έφθασε πριν λίγα λεπτά στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας που ελέγχεται από τον ΟΗΕ, όπου βρίσκεται η οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, για το δείπνο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δυο ηγετών μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων το περασμένο καλοκαίρι στο Κραν Μοντάνα.

Στον δρόμο έξω από την είσοδο του αεροδρομίου βρίσκονταν συγκεντρωμένα δεκάδες άτομα από τη Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης - Ενωμένη Κύπρος, την ομάδα «Αμμόχωστος, η Πόλη Μας» και το Unite Cyprus Now που διαδηλώνουν υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με απαίτηση του Μουστραφά Ακιντζί έχει απαγορευθεί η κάλυψη του δείπνου, από δημοσιογράφους, κινηματογραφιστές και φωτογράφους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ