Κύπρος

Κύπρος: Ολοκληρώθηκε η άσκηση «ΤΡΙΤΩΝΑΣ 2018»

Την ετοιμότητά της για αποτελεσματική ανταπόκριση στο ενδεχόμενο τρομοκρατικού κτυπήματος επιβεβαίωσε η Αστυνομία στη διάρκεια άσκησης με την επωνυμία «Τρίτωνας» 2018. 

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τετάρτη 25 Απριλίου, 2018) από τις 8.30 το πρωί μέχρι το μεσημέρι, στη Μαρίνα Λεμεσού.

Την ευθύνη συντονισμού και των επιχειρήσεων της άσκησης είχε η Ομάδα Σχεδιασμού Άσκησης της ΜΜΑΔ με επικεφαλής τον Διοικητή της ΜΜΑΔ.

Στόχος της άσκησης «Τρίτωνας 2018» ήταν να διαπιστωθούν ο βαθμός ετοιμότητας, ανταπόκρισης και συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών στη διαχείριση ενός ενδεχόμενου τρομοκρατικού κτυπήματος. Συμμετείχαν εκτός από την ΜΜΑΔ, η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, ως η επηρεαζόμενη επαρχία και αρκετές άλλες Υπηρεσίες και Τμήματα της Αστυνομίας.

Η Αστυνομία προέβη σε αποτίμηση του βαθμού συντονισμού και ανταπόκρισης αξιολογώντας θετικά το συνολικό αποτέλεσμα της άσκησης. Υπήρξαν επισημάνσεις και παρατηρήσεις, οι οποίες έχουν καταγραφεί από αξιολογητές – μέλη της Αστυνομίας, που θα μελετηθούν και θα αναλυθούν προσεκτικά στο πλαίσιο της διαδικασίας ανατροφοδότησης που θα ακολουθήσει.

Το χώρο της άσκησης επισκέφθηκε και έτυχε ενημέρωσης ο αναπληρωτής Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, καθώς επίσης και άλλοι αξιωματικοί της Αστυνομίας. Η άσκηση καλύφθηκε από λειτουργούς των ΜΜΕ, οι οποίοι έτυχαν ενημέρωσης από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας.

Καταληκτικά σημειώνεται, ότι δεδομένων των διαστάσεων που λαμβάνει στις μέρες μας σε ολόκληρο τον κόσμο η τρομοκρατική απειλή, τέτοιου είδους ασκήσεις είναι καθόλα απαραίτητες σε προληπτικό επίπεδο, για τη βελτίωση του βαθμού ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας και όλων γενικά των εμπλεκόμενων φορέων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...