Κόσμος

Κυβερνητικές πηγές για Συρία: Να μην οδηγηθούμε σε Ψυχρό Πόλεμο

Με ανησυχία παρακολουθεί η κυβέρνηση το σφυροκόπημα των μεγάλων δυνάμεων στη Συρία.

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας νωρίτερα το χτύπημα είπε πως αυτό που χρειάζεται τώρα να γίνει είναι να δοθεί βάρος στις διπλωματικές κινήσεις αφού τα στρατιωτικά πλήγματα δεν έχουν βοηθήσει την κατάσταση στη Συρία.

Οι επιθέσεις δεν βοηθούν στην επίλυση της κρίσης, επιμένουμε στον διάλογο, σχολίασαν στην ΕΡΤ πηγές του Μεγάρου Μαξίμου και τόνιζαν πως σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι η επίλυση της κρίσης με διπλωματικά μέσα.

Η κυβέρνηση εκτιμά πως το χτύπημα δεν έχει βοηθήσει να οδηγηθούμε πιο κοντά σε ισορροπία στην περιοχή ενώ όπως επισημαίνουν οι χειρότερες υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν οι μεγάλες δυνάμεις είναι να οδηγηθούμε σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο.

Χθες κατά την τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα συμμετέχουν σε στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός καταδίκασε την χρήση χημικών όπλων, προσθέτοντας ότι απαιτούνται αποφασιστικές πρωτοβουλίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε την ανάγκη να γίνουν προσπάθειες για ειρηνική επίλυση με βάση την πρόταση της Σουηδίας για τη διερεύνηση για τη χρήση χημικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ