Κοινωνία

Κρυφές κάμερες σε σφαγεία αποκαλύπτουν βασανιστήρια ζώων με πλήρεις τις αισθήσεις τους (βίντεο)

Κρυφές κάμερες σε σφαγεία τοποθέτησαν ακτιβιστές και βιντεοσκόπησαν τεμαχισμούς, ακρωτηριασμούς και αποκεφαλισμούς ζώων με πλήρεις τις αισθήσεις τους.

Οι κάμερες που έβαλαν ακτιβιστές σε σφαγείο της Γαλλίας που αυτοαποκαλούνταν «φιλικό προς τα ζώα» αποκάλυψαν ότι δε ζάλιζαν καν τα ζώα πριν τα σκοτώσουν. Τα πλάνα συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και ξεκίνησε εκστρατεία η οποία κατέληξε σε νόμο που πλέον επιβάλλει κάμερες στους χώρους που εκτρέφονται και θανατώνονται ζώα, τις οποίες θα ελέγχουν ειδικοί στα δικαιώματα των ζώων.

Τα πλάνα αυτά ήδη ανάγκασαν τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και του Ισραήλ να επιβάλλουν 24ωρη επιτήρηση των σφαγείων με κάμερες ενώ ο στόχος οργανώσεων και ακτιβιστών  είναι να αναγκαστούν οι κυβερνήσεις να ποινικοποιήσουν αυτήν τη βία και να προστατεύσουν τα ζώα σε όλο τον κόσμο.

Ο φόβος και ο πόνος στα μάτια μιας αγελάδας, καθώς βιώνει φρικτά βασανιστήρια και θάνατο, είναι από μόνο του σπαρακτικό θέαμα. Η επιστήμη έχει αποδείξει πως πολλά ζώα έχουν τα ίδια συναισθήματα και συνείδηση με τα μικρά παιδιά.

Ωστόσο οι υπεύθυνοι των σφαγείων επειδή τσιγκουνεύονται τα ελάχιστα έξοδα και βιάζονται να σφάξουν τα επόμενα ζώα, δεν αφιερώνουν καν λίγα δευτερόλεπτα για να τα ναρκώσουν πρώτα.

Είτε τρώμε κρέας είτε όχι, ένας τέτοιος νόμος βάζει τέλος στην περιττή βία και φροντίζει ώστε οι τροφές μας να προέρχεται από ασφαλείς κτηνοτροφικές μονάδες.

Κάθε φορά που ανακαλύπτουμε ένα κομμάτι από τα συναισθήματα και τη συνείδηση των ζώων και συνειδητοποιούμε πόσα κοινά έχουν με τους ανθρώπους, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε έναν κόσμο που ο άνθρωπος και η φύση θα συμβιώνουν με απόλυτη αρμονία.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης