Ρωσία

Κοσμογονία στις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις - 10 νέας κατασκευής βομβαρδιστικά Su-34 για την ρωσική αεροπορία

Μέχρι τα τέλη του 2018 η ρωσική αεροπορία θα έχει παραλάβει δέκα νέας κατασκευής βομβαρδιστικά αεροσκάφη Su-34, σύμφωνα με δηλώσεις του Σεργκέι Σμινόφ, διευθυντή του κρατικού εργοστασίου αεροσκαφών στο Νοβοσίμπιρσκ πριν λίγες ημέρες.

Παράλληλα επισήμανε ότι δυο ακόμα αεροσκάφη του τύπου παραδόθηκαν ήδη εντός του Φεβρουαρίου, ένώ δυο ακόμα βρίσκονταν στα τελικά στάδια συναρμολόγησης, αναμένοντας και τις τελικές δοκιμές αποδοχής πριν παραδοθούν στην ρωσική αεροπορία (Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις).

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι παράγωγο της οικογένειας Su-27/30 εξειδικευμένο για αποστολές κρούσης, ενώ θεωρείται ανάλογο του αμερικάνικου F-15Ε. Αντικαθιστά σε υπηρεσία τα πεπαλαιωμένα αεροσκάφη μεταβλητής γεωμετρίας Su-24 (ανάλογο του αμερικάνικου F-111).

H ανάπτυξή του ταλανίστηκε από σειρά προβλημάτων κυρίως λόγω οικονομικής δυσπραγίας τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων να επηρεάζεται συνεχώς προς τα πίσω και η αεροπορία να μένει χωρίς τα απαραίτητα αεροσκάφη.

 

πηγή: ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ